Spring naar bijdragen
FlinnRider

Hoe te doen? Van 2 koppels 1 konijnengroep maken

Recommended Posts

Het hallo. 

 

Wij zijn van plan om van 2 koppeltjes 1 grote koppel te maken (Dex en Nova te koppelen met vinny en Nina). Deze buurtjes zitten al een half jaar naast elkaar met de rennen naast elkaar. Verder hebben ze elkaar nog niet veel op neutraal terrein gezien. Zo zijn wij al wel eens met koppelen begonnen. En konden de heren elkaar goed accepteren en Nina accepteerde Dex en vinny tijdens de koppeling wel, Nova accepteerde Dex en vinny ook. Maar Nova en Nina zijn tot nog toe geen vriendinnetjes. Met als gevolg dat door tijd gebrek ik d koppeling heb moeten staken.

zou dit nog lukken? Zo ja? Tips zijn welkom. 

 

Dex is een heel makkelijk en lief rammetje die heel rustig is en eigenlijk alleen maar vriendjes wilt maken. Hij is ook een konijntjes wat altijd gezelschap opzoekt en is eigenlijk overal wel snel op zijn gemak is en gaat dan op zn zij liggen. 

 

Vinny is heel makkelijk en vind letterlijk alles prima. Zo is vinny het makkelijkste konijn waar je alles bij doen mag (zelfs met zn poepertje is een bak water als hij een vies kontje heeft.) en verder zoekt hij niet meer dan normaal het contact met een ander konijn. Bijt niet en heb hem nog nooit zien knokken.

 

nova is echt een doe het zelf er, ze gaat altijd lekker dr gang en stoort zich aan geen van alle konijnen. Alleen is ze wel een konijn wat voor zichzelf op komt. Ze is nooit een gevecht begonnen maar bijt wel van zich af. Verder is ze wat onzeker maar went snel aan dingen.

 

nina daar integen is het minst makkelijk. Het is een konijn wat heel dominant kan doen. Maar is eigenlijk meer angstig dan dominant. Ze heeft ook al best wat meegemaakt zo is ze voor dat we haar kochten behoorlijk in dr lip gebeten. En is bij een andere koppeling in haar nek gebeten. Wij hebben het idee dat ze hier een beetje een trauma van over gehouden heeft. Zij is wel behoorlijk territoriaal. En dult geen konijn dat in de buurt van haar territorium komt. Zij begint vaak te happen en te krabben. Verder is ze voor ons lief en laat een hoop toe. Al schrikt ze wel snel. 

 

Om zo maar even wat info te geven over de karakters van onze konijnen. 

 

Ik zou ze graag met ze 4rtjes in 1 verblijf hebben als dat mogelijk is. Zodat hun een nog groter verblijf kunnen krijgen, en met zn viertjes los kunnen lopen in de huiskamer. Omdat als we 1 koppel los laten lopen er altijd geklier is via een territorium van een ander koppel. 

 

Ik vind dat zo zonde ze genieten van de ruimte van de woonkamer, maar omdat er mot blijft tussen de loslopende konijnen en de konijnen die dan in hun ren zitten, zo moeten we er altijd bij blijven en in de gaten houden, want we willen een DA bezoek voorkomen.

 

maar goed, tips zijn welkom! 

 

Groetjes 

Flinn.

bewerkt door Evee
topic titel duidelijker gemaakt

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Als je koppelt, doe je dat in één lange sessie, ook bij groepskoppelingen. De koppeling staken is dus echt helemaal niet verstandig / handig en komt het in de meeste gevallen niet ten goede, of je doet een flinke stap terug. Doe het dus echt op het moment dat je een aantal dagen / week vrij bent om de koppeling te begeleiden, of als je dat niet hebt, besteed de koppeling dan uit aan een opvang of pension met de mogelijkheid tot koppelvakanties. Groepskoppelingen zijn niet simpel. Zelfs de ervaren konijnenhouders besteden dit vaak nog uit. En wees je  bewust van de risico's door in twee goede koppels onrust te gaan stoken door de groepskoppeling.

 

Hier staat algemene koppelinformatie:
https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-koppelen/post/koppelen-van-konijnen/

 

Hier informatie over groepskoppelingen: 
https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-koppelen/post/konijnengroep-koppelen/

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Pasted as rich text.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .