Ga naar inhoud

mijn konijn heeft last van diaree


saartje_035

Aanbevolen berichten

Een konijn hoeft niet per se gechipt te zijn, dus daar hoef je je in ieder geval al geen zorgen over te maken.

Wanneer is de diarree begonnen? Wat is het precies (meer keutels, natte keutels, eten ze hun blinde darm keutels niet meer op)? 

Heb je misschien pas iets veranderd aan voeding? Andere/meer groente bijvoorbeeld? Eet je konijn genoeg hooi?

In ieder geval voor nu is het belangrijk dat ze goed hooi blijven eten en genoeg blijven drinken. Je kunt bijvoorbeeld hooithee maken om het drinken wat aantrekkelijker te maken, zie deze link https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-voeding/post/thee-voor-konijnen/

Verder zou ik voor nu even stoppen met het geven van groenten en de normale hoeveelheid brokken aanhouden, maar wel onbeperkt hooi blijven geven. Hopelijk gaat het dan wel beter.

Mocht het slechter gaan of na deze tips niet snel genoeg overgaan, of heb je het idee dat je konijn zich niet goed meer warm kan houden, dan moet je je konijn naar binnen halen als ze buiten zitten, en toch echt naar de dierenarts gaan. 

Als je konijn stopt met eten, dan moet je echt met spoed naar de dierenarts gaan, als een konijn 12 uur niets eet, kunnen de darmen stil komen te liggen en zullen ze overlijden.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

HAllereerst welkom op BunnyBunch.

 

Voor de dierenarts heb je geen chip nodig. 

 

Het is heel belangrijk om met een ziek konijn snel naar de dierenarts te gaan. Konijnen zijn erg kwetsbaar en kunnen snel dood gaan als ze ziek zijn en niet behandeld worden. Overleg met de dierenarts over de kosten als dat een probleem is. Misschien mag je het in termijnen betalen.

 

Eet je konijn nog? En wat geef je hem aan eten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Om naar de dierenarts te gaan heb je niets nodig, behalve het dier en geld of een pinpas om de rekening na afloop te betalen. Een chip of paspoort is dus niet nodig.

 

Kun je wat meer vertellen over hoe het met het konijntje gaat?
Hoe oud is het konijntje?
Hoe lang is er al diarree?
Hoe ziet de diarree er precies uit?
Heeft het konijntje er al vaker last van gehad, of is het nu voor het eerst?
Wat voor eten krijgt het konijntje precies? brokjes, hooi, groenvoer, extra's?

 

Hier een link naar een uitgebreid artikel over konijnenkeutels, met foto's van de verschillende soorten en uitleg wat de oorzaak kan zijn van afwijkende keutels:
https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-medischeinformatie/post/konijnenkeutels/

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .