Ga naar inhoud

Keutels nu ineens buiten hok


Storm5803

Aanbevolen berichten

Sky, ons rammetje van  1 jaar en 3 maanden was vanaf 8 weken dat hij bij ons kwam gelijk zindelijk, ook buiten het hok.

Nu sinds een week " strooit" hij buiten het hok met zijn keutels en laat het ook gewoon liggen, terwijl voorheen als er soms 1 viel at hij het gelijk op.

Er is verder niks veranderd verder

Wel is hij steeds meer gefixeerd op onze voeten, zoemt/ humt rondjes om ons heen en probeert in onze voeten te knabbelen, ook als we zitten  en soms als de situatie zo is dan rijd op de voet, hij doet het niet bewust maar als hij er niet bij kan en hij moet er meer moeite voor doen en zijn achterwerk raakt bv ons been aan dan probeert hij te rijden maar dat is niet vaak.

Heeft dit met elkaar te maken?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nu vinden we dat geknabbel aan onze voeten niet erg mits hij niet te hard bijt , als hij dat wel doet zeggen we nee of steken berispend de vinger op en dan stopt hij ook, wat dat betreft luistert hij wel en is net een hond, hij weet precies wanneer we koffie en thee drinken want komt dan aangesprint en gaat op zijn achterpoten staan en schooien voor wat lekkers

Hij vind het ook leuk om over onze been heen te springen als we met onze been wippen,  stimuleren wij dat gedrag dan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klinkt alsof je een flink hormonaal konijntje hebt! Het voorjaar komt er weer aan!

 

Is hij wel al gecastreerd? Anders is dat zeker aan te raden. Niet dat het hormonale gedrag dan volledig verdwijnt, maar het neemt wel af. En hij kan daarna samen leven met een vriendinnetje, dat is natuurlijk de grootste bonus van castratie!

Link naar reactie
Delen op andere sites

De enige keutels die ze eten zijn blindedarmkeutels, dat zijn kleine plakkerige, glimmende keuteltjes (vaak een trosje aan elkaar). Die hoor je dus eigenlijk niet te zien, omdat hij die direct op hoort te eten.  Die heeft een normaal konijn 1 a 2 keer per dag.

De normale keutels, die eten ze niet op. Daarmee markeren ze wel hun territorium, en het klinkt alsof dat hier behoorlijk het geval is. Het is dus inderdaad hormonaal & territoriaal gedrag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou hem zeker laten castreren. Zo te lezen zitten zijn hormonen hem flink in de weg. Zoemen, rondjes om je heen hupsen en rijden op je voet is paargedrag. Hij kan niks met zijn hormonen, dus reageert hij zijn paargedrag maar op mensen. 

 

Ik zou hem dus zeker laten castreren. Vanaf 2 weken na zijn castratie mag hij dan ook gekoppeld worden aan een voedster (2 weken na zijn castratie is hij niet meer vruchtbaar). Konijnen zijn groepsdieren dus kunnen eigenlijk niet goed alleen leven. Een voedster en een gecastreerde ram is de beste combinatie.

 

Als je eenmaal ziet hoe gelukkig hij zal zijn met een vriendinnetje zal je nooit meer anders willen! Het is ook heel leuk om te zien hoe ze alles samen doen, elkaar wassen en lekker tegen elkaar aangeplakt liggen. Neem eens contact op met een goede konijnenopvang. Zij zullen je ook helpen met koppelen. Er zitten ontzettend leuke konijnen in de konijnenopvangen: jong, oud, groot, klein, hangoor, staande oren, enz, enz. Hier vind je een lijst: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen/post/konijnenopvang-asiel-lijst/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .