Ga naar inhoud

Vaccineren


Hallo Hoi

Aanbevolen berichten

Hallo, 

 

Ik had een vraagje, als je je konijnen laat inenten, zijn ze dan compleet beschermt of vermindert dit de kans alleen maar? Pluisje moet begin 2020 weer ingeënt worden maar ik was daar benieuwd naar. Want de da dacht niet eens aan vhd aangezien ze ingeënt was, maar er is toch altijd een kans dat ongeacht ze ingeënt zijn ze toch ziek worden?? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is nooit met 100% uit te sluiten, maar als je de konijnen laat vaccineren kan je er in principe vanuit gaan dat ze geen myxomatose en RHD krijgen (let wel op om ook tegen RHD2 te vaccineren). 

 

In uitzonderlijke gevallen komt het voor dat een gevaccineerd konijn toch bijvoorbeeld myxomatose krijgt. Maar dan is het vaak in lichte mate en kan een dierenarts het nog proberen te behandelen. Als een konijn dat niet gevaccineerd is myxomatose of RHD krijgt is het bijna zeker dat het konijn er aan dood gaat, en alle ongevaccineerde konijnen in zijn omgeving ook... 

 

Daarom is het belangrijk om te vaccineren.

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .