Ga naar inhoud

Konijn eet geen biks


bascanvas

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Nieuw op het forum, wij hebben 2 black and tan konijntjes, zusjes van bijna 4 die erg lief voor elkaar zijn.

 

Sinds enige tijd wil een van de dames geen biks meer eten, ze eet nog wel hooi en groen, echter niet voldoende om zonder dwangvoer op gewicht te blijven.

 

Zijn al diverse keren bij de DA geweest (echte specialist op gebied van konijnen) en ze is al helemaal binnenste buiten gekeerd, rontgenfoto, bloedonderzoek, tandjes en nieronderzoek. Heeft even diarree gehad dus ook daar hebben we ook alles qua medicijnen voor gehad en behandelt.

Echt alles is al nagekeken, zonder oorzaak. Ze is lekker actief en keutelt nog steeds, wel kleiner dan normaal (logisch met minder voer denken wij). Ze krijgen al van jongs af aan Science selective, dus goede kwaliteit biks.

 

Wij zijn ten einde raad en ook fysiek "op" van alle zorgen. 

 

Heeft iemand nog een idee wat we zouden kunnen doen??

 

Alvast bedankt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je al wel eens wat andere biks-soorten geprobeerd? Als medische oorzaken uitgesloten zijn, kan het ook zijn dat het een kwestie van smaak is. Soms veranderd die ook bij konijnen, naarmate ze ouder worden ruiken en proeven ze vaak minder goed, dus  dan kan het zijn dat ze kieskeuriger worden.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo, je bent niet de enige met dit probleem...

ik geef hetzelfde voer ook al jaren nog nooit geen problemen mee gehad tot ongeveer 1 a 2 weken geleden ik merkte dat ze steeds minder aten. Voorheen vielen ze meteen aan zodra ik het bakje voer neer zetten. Nu aan eind van de dag nog niks van gegeten. Alleen van hooi en groente dat gaat er goed in! Ook naar dierenarts geweest ook helemaal nagekeken maar medisch niks aan de hand. Ik ben vandaag naar de dierenwinkel geweest om eens te kijken voor ander voer  want kreeg het gevoel dat de brokjes anders waren en ze het gewoon niet meer lusten. In de winkel kocht ik ook van science selective dezelfde soort brokjes maar andere samenstelling, met timothee hooi oa. En nu na 4 uur het halve bakje al leeg!! Nu dacht ik dat voorheen in de andere brokjes ook timothee hooi zat maar misschien heb ik dat verkeerd of ze hebben de samenstelling veranderd. 
Ik ga morgen in ieder geval eens even onderzoeken wat nu precies het verschil is. Is er misschien aan de samenstellingen gerommeld of is er een productie fout geweest? Iemand die dat weet? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .