Ga naar inhoud

Waar moet ik mijn konijnen heen brengen?!!


BobbyFloor
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

wij hebben onder andere door de verhuizing en tijd besloten om onze 2 konijnen weg te doen. Maar waar moeten ze heen?? Ze zijn geen knuffel konijnen, dus ik durf het niet aan om ze aan mij neefje en nichtje van 8 te geven. Moet ik ze naar een asiel brengen? Of moet ik ze verkopen via een dierenverkoop site?? Ik wil wel dat ze goed terecht komen maar hoe weet je dat nou zeker?’ Kan iemand me helpen??!

alvast bedankt, Julian

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Julian,

Wat jammer dat je je konijnen niet wil/kan houden. Ik zou aanraden om je konijnen naar een opvang (asiel) te brengen. Daar is veel kennis over konijnen en worden er goedeeisen aan een nieuw baasje gesteld. Ook krijgen ze medische zorg indien nodig. Je betaalt dan wel vaak een behoorlijk bedrag aan afstandskosten, dus ik hoop dat dat geen drempel voor je is. Aan je neefje en nichtje geven lijkt me geen goede optie. Konijnen zijn van nature geen knuffeldieren, in tegenstelling tot wat veel mensen en kinderen denken. Ook is dan maar de vraag of de diertjes de juiste zorg krijgen. Verkopen zou je kunnen doen, maar ook dat zou ik zelf niet doen. Je weet dan toch ook niet helemaal waar ze terecht komen en of ze de juiste zorg en aandacht krijgen. 

In welke regio woon je? Dan kunnen we je helpen met het zoeken van een opvang als je daar voor open staat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou aanraden om ze naar een goede konijnenopvang te brengen. Er zijn wel wat dingen die je je dan moet bedenken: de meeste echt goede opvangen zitten zo vol, dat je eerst op een wachtlijst komt voor je je konijn mag brengen. En reken er ook op dat je afstand geld moet betalen voor beide konijnen. De opvang moet immers kosten maken voor de konijnen (voedsel, evt. castraties en vaccinaties, dierenartscontrole enz). 

 

Via een konijnenopvang is de kans groot dat ze wel bij iemand terecht komen waar ze het goed hebben, de meeste wat betere / specialistische konijnenasiels hebben ook echt strenge voorwaarden wat dat betreft.

 

 Zelf zoeken kan ook, maar dan is de kans minder groot dat ze goed terecht gaan komen. De meeste mensen die op marktplaats naar een dier zoeken, willen vooral goedkoop uit zijn heb ik het idee. En dat zijn nou meestal niet de baasjes die je wil hebben. 

 

Hier vind je een lijst met alle opvangen die er zijn die konijnen opvangen, maar dat zijn dus zowel de specialistische opvangen, als de opvangen die konijnen "er bij" doen:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen/post/konijnenopvang-asiel-lijst/

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur geleden zei BobbyFloor:

Ik heb een van mijn 2 konijnen ook van een asiel: het knaaghof, toen was ik heel tevreden is dat een goeie optie?

 

Als 1 van de 2 van het knaaghof komt dan zal je hem/haar daar ook weer naar terug moeten brengen als je met de konijnen wilt stoppen. Als je een konijn uit een opvang haalt moet je over het algemeen een contractje tekenen waar o.a. in staat dat je de konijnen niet mag doorverkopen/weggeven en dat ze weer terug moeten naar de opvang als je besluit te stoppen met konijnen. Uiteraard sta je het maatje daar dan ook af, dan zal de opvang proberen ze als koppel te herplaatsen.

 

Je zegt dat je heel tevreden was over deze opvang, dus dat komt dan mooi uit. Dus ik zou even contact met hun opnemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .