Ga naar inhoud

Wanneer mag Moos weer bij zijn vriendinnetje na castratie?


W.B

Aanbevolen berichten

Onze Moos is ruim 2 weken terug ( 19.dagen nu)gecastreerd en zit nu nog apart van zijn vriendinnetje. Ze kunnen elkaar zien en ruiken via de ren, maar missen elkaar wel. Moos beukt veel tegen het gaas. Wanneer mogen ze weeë samen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze mogen nu weer samen.

 

Zet ze samen op voor beide konijnen onbekend terrein. Ze zullen de rangorde opnieuw willen bepalen. Aangezien konijnen erg territoriaal zijn is het niet handig om ze meteen in de ren van het ene konijn te zetten. Dan wordt het eigen terrein verdedigd.

 

schrik er niet van als ze hard achter elkaar aan gaan rennen, rijden en dat er plekjes haar uit worden getrokken. Dit doen ze bij het bepalen van de rangorde. Wanneer het goed gaat, na een aantal uur of na een aantal dagen, kunnen ze weer terug in hun definitieve verblijf.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor de vruchtbaarheid moeten ze minimaal 14 dagen apart van elkaar. Als de castratie nu 19 dagen geleden is, mogen ze dus alweer gekoppeld worden.

 

De redenen dat veel dierenartsen een langere termijn aangeven is in verband met de wondgenezing & het minderen van de hormonen in het lijfje. Afhankelijk van de reden van de castratie en of het koppel elkaar voor de castratie wel of niet kende en hoe dat toen ging, kan het dus soms wel verstandig zijn om een langere termijn aan te houden. Maar als het echt om vruchtbaarheid gaat, en je geen heftige koppeling verwacht kunnen ze nu al prima (her)koppeld worden. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .