Spring naar bijdragen
De Bunnybunch webwinkel is gesloten van 10 december tot en met 20 januari.
D&D

Hoelang schijnzwanger?

Recommended Posts

Hoi allemaal, vandaag ben ik bij de dierenarts geweest voor een röntgenfoto en mijn voedster blijkt schijnzwanger te zijn sinds 11 september al! Zojuist wilde ik het rammetje en voedster weer bij elkaar zetten, maar zij is nog steeds in de aanval modus. Weet iemand hoe lang dit duurt voordat ze weer bij elkaar mogen?

 

Groetjes

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Wat fijn dat je voedster toch niet zwanger blijkt te zijn! Als ik me niet vergis schreef je in een ander topic dat je iets zag bewegen, wat is dat dan geweest?

 

Als een voedster schijnzwanger is mag ze in princiepe gewoon bij de ram blijven. Hoelang zijn je konijnen uit elkaar geweest? Als ze een tijdje uit elkaar geweest zijn kan het nodig zijn om ze opnieuw te koppelen (in een neutrale ruimte).

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

@Rifca Hoi! Ja zeker heel fijn, want ik had net daarvoor het mannetje al laten helpen! De dierenarts gaf aan dat als de voedster relaxt is, ik de darmen zie bewegen.. 

Ze zijn sinds 11 september al uit elkaar.. Had ze net wel los in een open ruimte (lees woonkamer) maar toen ik ze dus in een hok samen zette ging het helemaal mis! Hoe lang is het koppelen nodig denk je? 😊

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoelang (het)koppelen duurt is per koppel verschillend, het gaat er om dat ze de rangorde weer opnieuw moeten bepalen.

 

via onderstaande link kun je hier e.a. over lezen, wellicht helpt dat je op weg.

https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-koppelen/post/konijnen-vechten-her-koppelen-van-konijnen/

 

Als je voedster echt nog veel last heeft van haar hormonen is het misschien we verstandig te wachten met herkoppelen tot dit minder is. Je kan ook overwegen je voedster te laten castreren - dan ben je meteen van toekomstige schijn zwangerschappen en gezondheidsrisico’s af.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik kan je gerust stellen: het mannetje heb je niet voor niks laten castreren! Een ongecastreerd mannetje heeft ook veel last van zijn hormonen en dat is meestal echt niet leuk voor de dame. Persoonlijk ben ik voorstander van alle konijnen, man en vrouw, te laten castreren.

 

Als je jouw dame wilt laten castreren zou ik dat zo snel mogelijk doen en dan herkoppelen zodra zij weer hersteld is. Ik heb het zelf niet mee gemaakt, maar een operatie schijnt voor onrust in een koppel te kunnen zorgen. Dus om te voorkomen dat je aan het herkoppelen blijft zou ik de castratie van de dame eerst doen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Als ze al bij elkaar zitten, kunnen ze dat gewoon blijven als de voedster schijnzwanger is. Opnieuw koppelen terwijl ze last heeft van haar hormonen zou ik niet doen, dat geeft alleen maar extra stress.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ze aan elkaar laten wennen is niks anders dan koppelen. Als je haar op korte termijn gaat laten helpen zou ik ze nu uit elkaar houden, haar na de operatie een paar dagen rust gunnen om te herstellen en dan koppelen in een neutrale ruimte (gang, badkamer).

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb gemerkt dat als je het nestje te vroeg weg haalt, mevrouw nijn weer een soort "reset" en wéér een nieuw nest gaat zitten maken. Dus nu laat ik het "gore stink nest" een goede poos liggen tot ik merk dat ze er niet meer obsessed over is en haal het dan weg.

 

Dat is mijn ervaring althans. Enalaatste keer was ze echt iets van 2 weken schijnzwanger, omdat ik trouw om de dag bleef verschonen terwijl ze nog niet klaar was (gok ik dan he). Laatste keer wachtte ik meerdere dagen en haalde het toen pas weg, toen was het met een paar dagen klaar. Kan toeval zijn, maar als jouw dame al zo super lang schijnzwanger is kan het het waard zijn om dit te proberen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Pasted as rich text.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .