Ga naar inhoud

Poep in de vacht


Tynke

Aanbevolen berichten

Hoi, 

wij hebben 2 hangoorkonijnen broer(Cola) en zus( Lilly) nu 6,5 maand oud. 2 weken terug kregen we onverwachts een nestje, 4 jonkies, we hadden broer en zus al een tijdje gescheiden tot Cola geholpen kan worden, maar toch tijdens een onoplettend moment zijn ze samen buiten geweest. Met het nestje lijkt allemaal erg goed te gaan, Lilly zorgt goed voor ze. 

De konijnen zitten nog steeds apart van elkaar ieder in hun eigen kooi binnen. De eerste week verschoonde we alleen de mestplek, maar paar dagen terug moest ook echt de hele kooi schoon. Voorzichtig om het nestje heen gewerkt. 

 

Het valt ons de afgelopen dagen op dat het lijkt alsof er meer keutels liggen en we bijna 2x per dag de mesthoek moeten schoonmaken, en vanmorgen zagen we dat ook Lilly wat keutels in haar vacht vooral rondom haar poep had zitten. Dit eerst voorzichtig losgepeuterd maar was echt nodig om het los te weken. Lilly weer helemaal schoon 

Nu vragen we af wat de oorzaak kan zijn? Ik kan niet duidelijk zien of er blinde darm keutels blijven liggen. 

Vanwege het nestje krijgt ze ‘onbeperkt’ voer, hooi en 2x per dag groenvoer. 

We geven beaphar care+ junior, maar krijgt ze dan nu teveel brokjes? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Onbeperkt brok eten kan er voor zorgen dat ze geen hooi meer eet, of maar weinig, en dat kan ook diarree geven. In dit soort situaties is het vaak even goed zoeken naar de juiste balans: genoeg voedsel om energie te hebben om de jongen te voeren, maar niet ten koste van het hooi eten. Was de voedster het groenvoer dat je geeft ook gewoon gewend zelf?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze eet wel goed hooi, we gaan zoeken naar de juiste balans. 

Het groenvoer kreeg ze voor het nestje enkele keren per week en nu dagelijks. We gaan kijken hoe het gaat als we dat om de dag gaan geven. 

 

Voor Cola staat de castratie ingepland bij de dierenarts. Ons was verteld dat hij vanaf 6 maanden geholpen kon worden dus daar hebben we op gewacht. 

Het is van ons gewoon onoplettendheid geweest met de konijnen hun speeluurtje buiten te geven, dat deden we om en om, echter was Cola niet goed opgesloten in zijn kooi, waardoor hij was ontsnapt en gezellig samen heeft gespeeld 😬🙈 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .