Spring naar bijdragen
Goudegloed

Hamster gevecht

Recommended Posts

Help ik heb 2 roborovski mannetjes ze kunnen samen heb ik gehoord maar ze zitten sinds ik een nieuw speeltje en bodembedekking heb steeds te vechten en eentje heeft gebeten en de ander heeft nu een wond op zijn kontje wat miet ik doen?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Als er echt gevochten wordt zou ik ze uit elkaar halen en apart van elkaar huisvesten. Ik heb altijd geleerd dat hamsters alleen leven, maar ik moet eerlijk zeggen dat het alweer even geleden is dat ik een hamster had.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Roborovski hamsters leven in groepen. Dat zijn dus wel sociale hamsters. De andere soorten hamsters zijn dat inderdaad niet.

 

Maar of dat goed gaat is ook wel van wat dingen afhankelijk,  niet alle roborovski hamsters kunnen met elkaar opschieten. Als ze vechten dus inderdaad uit elkaar halen en een andere oplossing zoeken. Net als bij konijnen moet er een klik zijn tussen de hamsters willen ze kunnen samen leven. En ook het formaat van het verblijf is belangrijk. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Heb je de mogelijkheid om ze uit elkaar te halen? Het kan zijn dat de kooi te klein is of juist te groot (bij te klein zitten ze elkaar in de weg en bij te groot gaan ze beide schijnbaar hun eigen gedeelte claimen)

Anders kun je ze proberen opnieuw te koppelen maar daar heb ik geen verstand van, wellicht kan iemand anders hier je daar meer over vertellen. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .