Spring naar bijdragen
Roos1995

Van garage naar binnen

Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

ik heb even een vraag. Volgende week gaan mijn konijnen voor 3 weken naar mijn ouders ivm vakantie. Half oktober komen we terug. Ze zitten nu in een onverwarmde garage en thuis zitten ze altijd buiten. Kan ik ze nog naar hun buitenhok plaatsen als we thuis komen?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik snap je bericht niet helemaal. Ze zitten bij jouw ouders straks in de garage, en normaal hebben ze een buitenverblijf, begrijp ik dat goed? Of zitten ze nu in de garage met uitloop naar buiten en komen ze bij je ouders binnen te wonen?

 

Als het tijdens de vakantie in de garage is: Qua temperatuur zou ik mij er niet al te veel zorgen over maken. Let wel op dat als je ze ophaalt, je dat doet op een moment van de dag dat de garagetemperatuur en buitentemperatuur bij elkaar in de buurt liggen, geen plotselinge temperatuurschommelingen. Dus niet van +10 in de garage naar 1 graad buiten verhuizen. Dat zorgt voor een enorme weerstand-dip, en dat maakt ze gevoelig voor gezondheidsproblemen.  Is er wel voldoende daglicht in de garage?

 

Als het binnen is: Tja, dan zouden ze eigenlijk niet terug naar buiten mogen na de vakantie. 10 a 12 dagen is het maximale wat een konijn binnen kan zitten, zonder dat de aanmaak van de wintervacht te veel beïnvloed word. Is het langer, in dit geval dus 3 weken, dan moeten ze binnen overwinteren.
Is het in een onverwarmde kamer waar het raam tijdens hun verblijf open kan? Of echt in de woonkamer / een verwarmde ruimte? Als het in een verwarmde ruimte is, dan kunnen ze na 3 weken zeker niet meer terug naar buiten en moeten ze binnen overwinteren, dan zijn ze namelijk hun wintervacht weer aan het uittrekken. Als het onverwarmd is en het raam kan open, dan zou je het kunnen proberen, maar persoonlijk zou ik het te laat en te lang vinden. Is er geen mogelijkheid dat ze buiten komen te wonen bij jouw ouders tijdens jullie vakantie?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Misschien zeg ik het niet helemaal duidelijk haha. Bij ons zitten ze in een buitenhok en bij mijn ouders in een onverwarmde garage (met voldoende licht). Maar als ik het goed begrijp kan ik ze dus op een goed moment qua temperatuur weer buiten plaatsen

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Pasted as rich text.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .