Ga naar inhoud

Konijnen en hun spiegelbeeld


Bep

Aanbevolen berichten

De dieren hebben zelfherkenning nodig en dat hebben maar heel weinig diersoorten. Zelfherkenning is niet hetzelfde als zelfbesef. Dolfijnen-achtige, sommige Aziatische olifanten, mensapen, eksters o.a.lukt het. In min of meerdere mate en met grote individuele verschillen. Maar het enige dat je dan aangetoond hebt, is dat ze zichzelf herkennen op visueel gebied. En het is dan maar de vraag of dit samengaat met zelfbesef, een bewust zijn van jezelf en de ander, je kunnen verplaatsen in een ander. Dolfijn-achtige zijn er heel erg goed in vast te stellen dat ze het zelf zijn, Aziatische olifanten in gevangenschap lukt het zeker niet allemaal. Wat nu als je als dier voornamelijk met tast, gehoor of geur werkt? En hoeveel glasheldere spiegels kent de natuur? Dus maar voorzichtig zijn met conclusies trekken. 😁

 

Een eenzaam parkietje met een spiegeltje in het kooitje waar hij/zij mee lijkt te flemen, heeft dus geen zelfherkenning...of alle parkietjes zijn afgrijselijke narcisten, dat kan ook natuurlijk. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .