Spring naar bijdragen
Blue&Indy

Eerste keer schijnzwanger

Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

Ik heb even een vraagje. Ik vermoed dat mijn voedster van 1,5 jaar voor het eerst (bij mij in ieder geval, ze komt uit een opvang) schijnzwanger is.

De leefsituatie van mijn konijntjes is dat ze de afgezette tuin in mogen als ik thuis ben. Ik zet dan gewoon de deur maar de tuin open zodat ze naar eigen zin naar buiten en naar binnen kunnen. Snachts en wanneer ik niet thuis ben zijn ze binnen in huis en hebben ze een eigen kamer tot hun beschikking.

Mijn vraag is nu: het voedstertje begint aan haar vacht te plukken, dus ik denk dat ze schijnzwanger is. Alleen ze is daar nu dus buiten mee bezig. Ik heb nog niet gezien dat ze ergens ermee bezig is om een nestje te bouwen. Wat is verstandig? Moet ik haar zo lang dat ze schijnzwanger is binnen houden zodat ze dáár haar nestje kan bouwen of kan ik de situatie laten zoals hij is en ze snachts en wanneer ik niet thuis ben ze binnen houden en voor de rest gewoon hunzelf optie geven om wel of niet naar buiten te gaan?

 

Hopelijk is de vraag een beetje duidelijk hihi.

 

Bedankt alvast voor evt. reacties

bewerkt door Blue&Indy
te vroeg gepost

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Weet je heel zeker dat ze niet zwanger kan zijn? Zij denkt in elk geval dat ze vandaag of morgen gaat bevallen. Mijn ervaring is dat ze niet echt omkijken naar het nest, maar ik weet niet zeker wat ze doen als ze er niet bij kunnen.

 

Ik zou wel stoppen met ze naar buiten laten gaan, maar dat is meer vanwege de temperatuur. Binnenkonijnen hebben geen wintervacht, en het koelt toch al wel af buiten.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Nee, ze kan niet zwanger zijn. Haar maatje is gecastreerd en verder kunnen er geen andere konijntjes bij komen.

Inmiddels zie ik haar niet meer aan haar vacht plukken of iets dergelijks, dus misschien was het vals alarm. Bedankt in ieder geval!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Pasted as rich text.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .