Spring naar bijdragen
CharlieKonijn

Stofluis

Recommended Posts

Afgelopen zaterdag zagen we ineens piepkleine beestje lopen in de schuur. Na lang zoeken bleek het uit het hooi te komen. Stofluis! Nu had ik nog een zakje kruidenhooi in een andere ruimte staan, dus al het hooi uit de schuur maar gewoon weggegooid om er zo snel mogelijk vanaf te zijn. Bak waar het in zat goed schoongemaakt als ook de kast waar het in stond.  Nu leek het al twee dagen stofluisvrij, maar net zie ik ze ook in het kruidenhooi lopen. Nog lang niet zoveel, maar dat zijn er snel weer heel veel natuurlijk.

 

Nu moet ik zo toch naar de winkel dus koop maar weer nieuw hooi en gooi de oude maar weer weg, maar als ik dat iedere paar dagen moet doen wordt het wel een heel dure hobby.

 

Wie heeft dit nog meer gehad? Hoe ben je er uiteindelijk vanaf gekomen? En hoe voorkom ik dat het nieuwe hooi ook weer besmet raakt? Dacht zelf een goed luchtdicht afsluitbare bak, maar ben bang dat het dan juist gaat broeien. Al komt het uit de winkel natuurlijk ook in een afgesloten zak.. Alle ideeën zijn meer dan welkom

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Mijn hooi staat buiten in een soort dichte vuilnisbak, en dat wordt soms wat warm in de zomer, maar het gaat zeker niet broeien. Maar of je daarmee de stofluis weg houdt weet ik niet.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hooi in de winkel zit over het algemeen in zakjes met luchtgaatjes. Niet luchtdicht afgesloten dus. Het nadeel van hooi afgesloten bewaren is dat hooi verder indroogt, na verloop van tijd en bij hogere temperaturen. Als het vocht dan niet weg kan, krijg je condens in de verpakking. En dan krijg je beschimmeld hooi. 

 

Heb je toevallig een los kacheltje wat je in de schuur kan zetten? Iets verwarmends? Stofluis komt vooral voor in vochtige ruimtes, als je het iets warmer en droger zou opstoken, zou het weg moeten gaan. Of het hooi op een warmere en droge plek bewaren. Dat kan ook al helpen. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

De schuur is eigenlijk al super droog, had er voor de zekerheid een paar vochtvreters neer gezet en daar zit amper wat in terwijl die er al dagen staan. Een los kacheltje heb ik helaas niet... Ik denk zelf dat het hooi wat vochtig is geweest, daarom heb ik het ook maar meteen weg gegooid. Het kruidenhooi was sowieso wat vochtig en daar zaten ze een paar dagen later dus ook vrolijk in.

Ik heb nu de nieuwe zak hooi helemaal aan de andere kant van het huis staan, maar dat is ook niet echt handig met bijvullen. Luchtdicht verpakken is dus helaas geen goed idee, jammer

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .