Ga naar inhoud

Gasbuikje


Frankdefranse

Aanbevolen berichten

  • 2 weken later...

Vandaag opnieuw keutels ingeleverd voor onderzoek. De panacur kuur zit er nu op. Cisaral en metocloral krijgt hij nog.

 

Helaas nog steeds vreemde keutels (klein, groot, langwerpig en stinkend), en zo nu en dan krampjes. Gelukkig functioneert hij verder wel goed (energiek, eten, drinken, plassen en poepen.)

 

Wel heel rot dat er dus toch nog iets niet lekker lijkt te zitten.

 

hij zit nogsteeds op ss junior en met natvoer ben ik nog niet begonnen omdat ik het idee heb dat hij nog regelmatig gas heeft. Zou ik moeten overstappen op adult? Hij is van 2 juni dus zou over 2 weken de 4 maanden aantikken. Of is dit nu te risicovol voor zijn gevoelige darmen?

 

ik wacht het onderzoek van de da maar weer af...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het kunnen nog twee dingen zijn.

óf een bacterie, waarvoor we keutels op gaan sturen naar het lab, óf megacolon, wat zal blijken door al het andere uit te sluiten.

Zou me niet verbazen, gezien de keutels. Ik was er al eerder op uit gekomen op internet. Dat zal betekenen dat hij levenslang op de medicatie zal blijven. 

 

Ik hoop straks of morgen de keutels op te kunnen laten sturen voor (nog meer) onderzoek...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach, wat rot. Hoe zien de keutels er nu uit? Bij een megacolon zijn er vaak heel typische keutels, of eigenlijk meer kleine koeienvlaaien te zien. Dat zou wel ongelooflijk naar zijn zeg! Is het toevallig ook een wit konijn met bruine of grijze vlekken?

 

Veel sterkte, hopelijk gaat het om een te behandelen bacterie en is het geen megacolon!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben ook wel nieuwsgierig hoe de keutels eruit zien, megacolon is toch wel heel makkelijk daaraan te herkennen. Heb je een foto?

 

Het kan het overigens ook beide zijn, aangezien een konijn met megacolon gevoeliger is voor al dat soort dingen. Hoop dan toch maar op een bacteriele infectie, want megacolon is echt geen leuk vooruitzicht.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Jamesthebunnybutler ik heb begrepen dat de vele varianten een beetje in te delen zijn in 2 soorten, nat en droog. Franklin heeft eigenlijk nooit diarree, maar juist hele grote misvormde keutels, en de bij de andere soort hebben konijntjes inderdaad juist diarree en natte flatsen.

 

Hier wat foto’s van vandaag. Nu voor zijn doen echt geweldig goede keutels. Toch blijft er ook op een goede dag veel verschil in grootte. De langwerpige dubbele keutel zie ik veel liggen. 

D0F615A2-E128-4FF1-9810-AFC9C7F27EEC.jpeg

10094614-7B85-4CB2-92C9-6C44E3BEDACD.jpeg

B1277C0C-8246-4688-A607-0B08EB59CEB1.jpeg

CE3BB3CF-4B34-4D8E-8C58-9C6C99BEDF9A.jpeg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Deze keutels doen mij niet direct aan megacolon denken, maar meer aan een nog aanwezige wormbesmetting. Toch durf ik op basis van deze foto's megacolon niet uit te sluiten. Het kan natuurlijk ook een combinatie van verschillende dingen zijn. Een wormbesmetting en/of een bacteriële infectie sluiten megacolon niet uit. Maar de afwezigheid van wormen of een overgroei aan "foute" bacteriën maken de diagnose megacolon wel aannemelijker. Hopelijk laat de uitslag niet lang op zich wachten en is de oorzaak makkelijk te behandelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Kolino ik vond het wel erg vergelijkbaar! Als ik online op keutels van een megacolon konijn zocht, en heb echt vele pagina’s en fora afgezocht, dacht ik wel echt steeds: Ja! Dit zijn zijn keutels!

 

Maar goed, de uitslag is binnen. Er is een overschot aan een bepaalde bacterie gevonden en ik ga vanavond starten met een ab-kuur voor een week! Na deze week langzaamaan de overige medicatie afbouwen. Laten we hopen dat dit het dan was. Wat een zorgen en kosten allemaal!!!🤯

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankjulliewel!

 

Helaas begint hij sinds 2 dagen moeilijk te doen met het innemen van medicatie. Ik denk omdat hij de antibiotica vies vindt. Nu weigert hij de rest ook terwijl hij altijd op het brokkenpapje aanviel.

 

Gaf het met banaan, dat werkte anderhalve dag. Nu maar in een stukje appel, werkt ook maar halfbakken. Heel frustrerend! Wil zo graag dat hij die kuur goed afmaakt! En aan ander voedsel is hij ook helemaal nog niet gewend en hij heeft om de zoveel dagen nog gasaanvallen dus dat risico vind ik helemaaaaaaal niet prettig. 

 

Vanwege werk lukt het niet vandaag, maar morgen maar even olvarit wortelhapjes scoren. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .