Spring naar bijdragen
Lyne

Verwaarloosde kippen van buren

Recommended Posts

Hallo

 

Ik had graag wat raad gehad over de kippen van onze buurman. Onze buurman heeft momenteel 17kippen. Deze kippen hebben geen hok om in te schuilen, geen stok om op te zitten, ze krijgen om de 2 dagen graan toegegooid en hebben geen drinkbak. Ze gaan bij al de geburen in de tuin onder struiken schuilen wanneer het regent. Ze leggen ook onder de struiken hun eieren. Zelf vind ik dit enorm zielig! Ondertussen zijn er al 4 soms 5 kippen die zo goed als altijd bij ons in de tuin zitten. We hebben een leegtuinhok ingericht met 2 stokken om op te zitten wat granen en een bakje water. Wat vinden jullie kan een kip er tegen om zo te leven in de "vrije" natuuur zeg maar..? Ik heb zelf geen ervaring met kippen maar ga er toch van uit dat ze een hok nodig hebben om te slapen en water.

 

Groetjes

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Een schuilhok en watervoorziening is wel echt noodzakelijk. Hun kostje bij elkaar scharrelen lukt afhankelijk van het terreinoppervlak / aantal kippen soms nog wel een heel eind. 

 

In dit geval is het echt een gebrek in de eerste levensbehoeftes van de dieren, ik zou melding maken bij de dierenpolitie, dan gaan die er langs. 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Pasted as rich text.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .