Ga naar inhoud

Konijn loopt niet op voorpoot


Frotje18

Aanbevolen berichten

Hallo iedereen, ons lieve konijn wou laatst op de bank springen maar dat ging niet helemaal goed. Hij viel en liep hier s niet meer op zijn voorpoot. De hele dag heeft hij lopen hinkelen, we hebben direct voor de volgende dag een afspraak gemaakt bij de da. Hij heeft gevoelt, maar kon geen breuk voelen. Nou lees ik veel over röntgenfotos maar dit is niet gebeurd. We hebben pijnstillers gekregen maar Frotje wil echt geen medicijnen.. Op pakken tot verstoppen in banaan, hij heeft alles door.. hebben jullie ervaring met een misplaatste beoordeling van een da of juist met een verstuiking in de voorpoot? Het is maandag gebeurt. We zijn dus nu 2.5 dag verder en loopt steeds moeilijker. Kortom, kan een verstuiking in de voorpoot lang duren, en/of hebben jullie tips met medicijnen toedienen op een ongebruikelijke manier. Alvast heel erg bedankt 😣

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vrijwel geen één konijn wil vrijwillig medicijnen likken. In een houdgreep nemen, koppie beet en die spuit erin steken. Heel zielig maar heel effectief. Veel breuken zijn niet te voelen trouwens. Als het netjes gebroken is, voel je het niet op de eventuele zwellig na. Ik zou beginnen met pijnstilling (want neem aan dat hij die nog niet krijgt) en het nog enkele dagen afwachten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat vervelend, maar goed dat jullie naar de dierenarts zijn geweest! Hoe gaat het nu?

 

Zonder foto's is het inderdaad lastig bepalen wat het is, het kan best een botscheurtje of rechte breuk zijn, of een kneuzing. Dat kan allemaal.

 

De pijnstillers die bij konijnen vaak voorgeschreven worden zijn vaak ook ontstekingsremmers, wel belangrijk om te geven dus in dit geval! Even doorpakken, als het gaat met 2 personen zodat één iemand het konijn kan hanteren, en de ander de handen vrij heeft om medicijnen toe te dienen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .