Ga naar inhoud

Konijntje overleden


Pouky

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal, we hadden eerst gedurende 1,5 jaar ongeveer een konijntje alleen. We hebben ze met het nodige geduld een vriendje kunnen geven. Ze waren een heel schattig stelletje. Helaas sloeg het noodlot toe en is ons eerste konijntje plots overleden zondagnacht. Nu is ons klein hangoordwergje alleen. We willen hem terug een vriendje geven. Ik heb al heel wat gelezen over konijnen en rouwen enzo, maar er wordt op die site gezegd dat je wel zal zien aan je konijn dat hij/zij klaar is voor een nieuw vriendje.... heeft iemand hier ervaring mee? 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Over het algemeen is het aan te raden binnen uiterlijk 3 maanden een nieuwe partner  te regelen.  Dat geeft je als baasje even de tijd om te wennen en rustig rond te kijken wat de opties zijn, voor je weer aan een nieuwe huisgenoot begint. 

 

Maar sommige konijnen zijn er echt veel eerder aan toe, en dat merk je dan ook wel. Sommige konijnen geven echt al binnen enkele dagen aan dat ze eenzaam zijn, dat kan door juist heel rustig te worden, stilletjes. Of juist door alles wat los en vast zit te slopen. 

Hier begon de ram die als laatste alleen bleef echt de complete vloer te slopen, tralie te knagen. Kortom. Hij was toe aan een nieuwe vriendin. Voor hem heb ik dus niet te lang gewacht. Maar per konijn kan dit dus best verschillen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .