Spring naar bijdragen
Evee

Wat doe jij met een overleden konijn?

Afscheid van je konijn  

59 stemmen

 1. 1. Wat doe jij met een overleden konijn?

  • Begraven in eigen tuin
   29
  • Begraven op dierenbegraafplaats
   3
  • Begraven in natuur
   8
  • Cremeren
   19
  • Naar destructie (achterlaten bij dierenarts/in container op milleustraat)
   7
  • Weggooien in restafval bak / vuilnisbak
   1


Recommended Posts

Misschien een wat lugubere vraag, maar wij zijn benieuwd wat jullie konijnenbaasjes met de konijnen doen als ze overleden zijn. 

 

Dit zijn volgens mij alle opties, mocht ik iets missen laat het dan weten, dan voeg ik het toe: 

 • Begraven in eigen tuin (ter info, kleine huisdieren mag je op dit moment in eigen tuin begraven, mits minimaal 1 meter diep)
 • Begraven op dierenbegraafplaats
 • Begraven in natuur (dit is officieel verboden, maar ik weet dat het wel gebeurd, vandaar de optie er toch bij gezet). 
 • Cremeren
 • Naar destructie (achterlaten bij dierenarts/in container op milleustraat) Wat er dan mee gebeurd lees je in het artikel van onderstaande link.
 • Weggooien in restafval bak

 

In dit artikel staat meer informatie over het verliezen van een huisdier, hoe er mee om te gaan en wat de opties zijn:
https://www.bunnybunch.nl/konijnenhokken/informatie/cat/knaagdieren-cavias/post/het-verlies-van-een-huisdier/


 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik laat mijn overleden konijnen al lange tijd cremeren, en strooi de as uit. 

 

Eerst hadden wij een te kleine tuin om te begraven, en later honden, en ik vond het idee dan wel zo prettig dat er niet opeens een hond met een dode-konijnenpoot voorbij zou komen rennen. Uitstrooien geeft mij als baasje een prettig gevoel, je hebt toch vaak lange tijd voor een dier gezorgd, en voor mijn gevoel is cremeren en uitstrooien dan een passend afscheid. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb ze allebei begraven in de achtertuin, en er voor mijn kind een ritueel van gemaakt: bedje van stro, bloemen, tekening,...

Volgens mij hebben we niet 1 meter diep gegraven. Maar toen we een paar jaar later de tuin gingen afgraven kwamen we geen botten tegen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb gekozen voor begraven in eigen tuin, hoewel dat niet helemaal klopt. De meeste van mijn konijnen liggen bij mijn grootouders in de ' tuin' (meer grond die bij de boerderij hoort). Hoewel er ook een begraven is bij mijn ouders.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik laat ze achter bij de dierenarts. Kan ze niet meenemen om dan te begraven, dat vind ik echt veel en veel te pijnlijk. Gek genoeg heb ik dat ook niet nodig om het af te sluiten. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb altijd groepscrematie gedaan. Is goedgoper dan individuele creamatie. Je krijgt dan geen as maar dat hoef ik niet. Begraven deed ik niet want we hadden best een kleine tuin. Gerbils en hamsters zijn wel begraven in de tuin masr een konijn van 2 kilo vonden we te groot.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Vroeger werden al onze kleine huisdieren in de tuin begraven, al werd het op een gegeven moment wel puzzelen om te onthouden wie waar lag en waar nog een plekje was. Een paar dieren zijn achtergebleven in de tuin van m'n oude huis, het zij zo, ik heb er wel vrede mee. Intussen een betere oplossing gevonden dan de tuin, sinds een paar jaar worden ze begraven in de weide, zo'n beetje tussen 'eigen tuin' en 'in de natuur'. Vroeger, als kind, met zerkje, kruisje, af en toe een bloemetje, intussen gewoon 'naturel', hoe vlugger het grafje wordt opgenomen in de natuur, hoe liever. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

In mijn jeugd zijn de konijntjes begraven in de tuin van het (ouderlijk)huis. 

 

Toen Flappy overleed woonde ik al lang op mezelf en was opzoek naar een andere woning, begraven in de tuin vond ik daarom niet passend. Vanaf dat moment heb ik overleden konijnen laten cremeren. Inmiddels staan er 7 urntjes op de vensterbank boven de trap. Sommige mensen vinden dat luguber maar voor mij voelt het goed. Nadat ik verhuist ben laat ik de overleden konijnen danook nog steeds cremeren. Ik overweeg wel een soort van ‘verzamel-urn’ omdat het wel veel wordt. Al haalt dat een deel van het gevoel weg omdat ik tot nu toe voor alle diertjes een urn heb gezocht die echt bij hun past.

 

*Toen ik nog op de flat woonde heb ik wel m’n hamster in de natuur begraven.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Mijn enige eigen konijn is in de tuin van mijn ouderlijk huis begraven. Mijn huidige 2 nijnen, tsja ik heb geen buiten dus begraven wordt hem niet en ik heb geen behoefte aan een urn of zo. Dus als ze ingeslapen worden laat ik ze bij de dierenarts achter en anders moet ik me even flink achter de oren krabben. Misschien schijt hebben en als het nacht is begraven in het openbare perkje of zo en anders naar de dierenarts brengen.😶 Ik weet niet of ik het over mijn hart krijg om ze in de ondergrondse container of zo te gooien, ook al weet ik dat het "maar" een lijkje is met niks levends er meer in.

 

Ik ga er wel gewoon van uit dat ik een gigantische tuin heb na al die vele jaren dat ze uiteraard nog gaan leven.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Onze konijnen worden in principe begraven in de tuin. Daar liggen inmiddels 3 konijnen; Bram, Fleur en Boris. Diva is bij de dierenarts gebleven nadat zij daar plotseling overleed is er sectie verricht. In de tuin liggen tevens 2 katten begraven. Onze 4 honden zijn allemaal gecremeerd.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Pasted as rich text.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Wie is hier

  Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .