Ga naar inhoud

konijn zit stil


anoniempje222

Aanbevolen berichten

Hoi allemaal mijn konijntje snuitje is sinds vandaag erg stil normaal rent en springt ie zo achter mij aan maar vandaag niet hij is 6 jaar oud en een paar maanden geleden geopereerd aan zijn blaas want hij had een blaas steen misschien heeft dat er iets mee te maken maar ik hou heel veel van hem dus ik wil hem niet kwijt. Ik hoop dat jullie tips hebben alvast bedankt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan zal ik maar eens de dierenarts bellen en snel naar de dierenarts gaan.

 

Als ze bij mij niet of nauwelijks eten, sta ik binnen een half uur op de stoep bij mijn dierenarts

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi hoi  het ging niet zo goed met hem hij viel om bij het wassen en hij verloor zijn kracht dus ik  ben naar de dierenarts geweest (konijnkundige). hij heeft een parasiet die zijn zenuw stelsel in gaat en het heeft een zwelling bij zijn poot veroorzaakt, waardoor hij niks meer voelt in die poot. hij heeft een injectie gekregen en dat stopt de zwelling ook heb ik pijn stelling, ontsteking remmer en spul wat de parasiet weg haalt mee gekregen. ik ben gerust gesteld want waarschijnlijk komt het allemaal goed. nu ben ik heb lekker aan het verwennen met lekkere dingen.  

 

ps ik weet niet precies alle namen en zo  maar ik hoop dat jullie dat niet erg vinden

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het heeft ook een lastige naam, meestal wordt het EC, of E cuniculi genoemd, dat is nog uit te spreken 😉 . Er staan verschillende topics met verhalen van andere konijnenbaasjes hier op het forum. Het komt helaas regelmatig voor. Niet alle konijntjes komen er doorheen en vaak word het eerst nog veel erger om te zien, voor het beter word. Een lange adem is het in veel gevallen. 

 

Dit artikel gaat er over, staat veel informatie in:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-medischeinformatie/post/Encephalotozoon-cuniculi/

 

En deze dierenartspraktijk is er in gespecialiseerd en heeft een uitgebreid behandelplan online staan:

https://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/konijn/cuniculi.html

 

Veel beterschap!

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Arm ding! Maar wel fijn dat je nu weet wat het is en hoe te behandelen. 

Verwen hem inderdaad maar zo veel mogelijk met groentes die hij lekker vind (pas op met snoepjes want daar zitten vaak weinig vezels en voedingsstoffen in, die hij nu juist extra hard nodig heeft).

 

Als de behandeling aanslaat en je konijn hersteld, hou er dan wel rekening mee dat de parasiet niet weg is maar ‘slaapt’. EC kan later weer terug komen. Door goed op de signalen te letten kun je snel starten met de behandeling mocht het terug komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .