Ga naar inhoud

Verantwoorde dikmakers


bunbun beauty

Aanbevolen berichten

Hallo iedereen,

 

Een van onze konijnen is een hoop gewicht verloren de afgelopen tijd en heeft waarschijnlijk nierfalen. Nou hopen we hem nog een beetje extra tijd te kunnen geven door zn dieet te veranderen en er wat gewicht bij te krijgen.

Nu zoek ik dus iets wat hem weer wat meer op gewicht kan brengen maar laag is in calcium en andere mineralen om zo zijn nieren zo min mogelijk te belasten. Heeft iemand enig idee wat we hem in kleine porties bij kunnen voeren?

 

Alvast bedankt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dikmakers zijn vaak juist de snacks met alles behalve een ideale samenstelling. Juist veel vitaminen, mineralen en een scheve calcium-fosfor verhouding.  Met bepaalde voedingsmiddelen die er juist naar boven uitschieten. Niet zo erg, omdat je ze met mate voert en als je het over de volledige voeding ziet is het prima. Maar echt verantwoorde dikmakers bestaan niet. Er zijn wel verantwoorde snacks, maar dat zijn nou net geen dikmakers (daarom zijn ze ook verantwoord). 

 

Je zou een deel van de normale brokvoeding kunnen vervangen voor een aansterkvoer zoals bijv. burgess dual care. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .