Ga naar inhoud

Joris heeft waarschijnlijk E Cuniculi


Evee

Aanbevolen berichten

Het is een ontzettend nare ziekte. Op veel momenten toont hij echt nog levenslust en strijd. Maar er zijn af en toe van die momenten dat je hart breekt, zo sneu ziet het er uit. Er is verbetering, niet mega veel. Maar ik hou er voorlopig aan vast. Heb met mijn man afgesproken dat ik hem een maand strijden in ieder geval geef, met de beste behandeling die we kunnen geven. Als er binnen die tijd echt redenen zijn om hem te laten gaan doen we dat ook natuurlijk, maar hopelijk red hij het.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De nacht is hij in ieder geval gewoon goed doorgekomen, hij heeft z'n medicijnen en recovery-banaan papje weer op. Hij had zelf ook al wat van de gedroogde kruiden zitten eten vanochtend zag ik op de bunny-cam 🙂

 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij is vandaag vrij actief, in zijn mat aan het graven geweest, lekker van de kruiden gegeten, wat brokjes op, wat papaja, wat banaanprut met recovery. Niet slecht dus. Tijdens zijn actieve gedrag wiebelt hij wel behoorlijk tijdens het lopen, maar hij is gelukkig niet echt omgevallen. 

 

Resizer_15604401712310.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben voorzichtig positief. Hij heeft vannacht bijna elk uur wel een keer zelf wat gegeten, vooral groenvoer en gedroogde kruiden. Z'n keutels zijn wat groter, nog niet mooi rond. Hij is levendiger, wast zichzelf, graaft in zijn mat.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het verbaasd mij trouwens hoe vaak hij in de nacht nog wakker en actief is. Er staat een bunny-cam op hem, die opneemt bij beweging. Hij is echt wel 4-6 keer per uur actief, ook in de nacht. Even wakker, even eten, drinken, plasje of keuteltje doen in de vaste hoek, anders gaan liggen, beetje rondhuppen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat niet slecht met Joris. Qua eetlust en gedrag is hij goed bezig. Alleen z'n koppie staat nog behoorlijk scheef, hij eet zijn blindedarmkeutels niet op (logisch met de medicijnen en de evenwichtsproblemen die hij heeft) dus af en toe moet ik hem een beetje poetsen / wassen. En af en toe is één van zijn hangoren een staand oor. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

4 minuten geleden zei Marjoleink:

Dat gaat gelukkig wel de goede kant op. Wat gek, dat oor!

Ik denk dat het komt omdat z'n koppie toch nog best scheef staat. Soms valt het wel mee, maar als hij moe is, dan gaat het weer meer scheef staan, en dan komt aan de "hoge" kant zijn oor omhoog.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag zijn Joris en Brenda naar buiten verhuisd, weer gewoon samen in de ren. Wel nog wat extra schaduwdoeken opgehangen voor wat meer schaduwplekken. Je merkt dat ze allebei weer opbloeien, vooral Joris was het echt beu binnen.

 

Hij knapte goed op afgelopen dagen. Medicijnen geven kost wat meer moeite, hij ging meer graven en bewegen. Eet goed. Hij was het beu in de kleinere binnenruimte. Vanochtend even met anti-myiasis spray ingesprayed en daarna naar buiten verhuisd.  

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, ik heb Brenda vorige week erbij naar binnen gehaald. Ze miste Joris te veel. Joris had toen nog wel genoeg aan zichzelf. Maar Brenda had hem gemist 🙂  Merkte het echt aan haar gedrag. Maar in huis is toch minder ruimte dan buiten. Nu zitten ze dus lekker samen buiten. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn dat ze lekker samen en buiten zijn.

Ondanks dat m'n trio binnen een grotere ruimte had dan buiten was het toch een groot binky feest toen ze weer in hun eigen vertrouwde ren waren.

 

Moet je nu achter hem aan vangen voor medicijnen, of laat Joris zich wel makkelijk oppakken?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het ging heel makkelijk toen hij echt ziek was, nu niet meer. Ik heb 3 paneeltjes van een goedkope panelenren staan, anders mag ik hem heel de ren door achtervolgen. Ik gebruik die drie paneeltjes om hem in te sluiten, zodat ik hem makkelijk kan pakken zonder al te veel stress. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .