Spring naar bijdragen
Jojoj

Konijnn

Recommended Posts

Mijn ene vrouwtjes konijn(pebbels) rijd op mijn andere vrouwtjes konijn(pip). Terwijl pip dat niet wil, ze maakt hierbij hele harde geluidjes (een soort van piepen) we weten wel dat dit van angst is en zijn er al eens mee naar de dieren arts geweest. Alleen pebbels wil niet stoppen met rijden. Ik heb ze gescheiden voor even alleen ik weet niet zo goed wat ik nu moet doen. Heeft iemand een idee??? 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Oh ja en ook lag er ineens allemaal haar bij... pip heeft ook al eerder schijnzwangerschap gehad en toen plukte ze het bij zichzelf.(wat normaal is als een konijn zwanger/schijnzwanger is voor het nest) maar dit leek niet heel goed... hellpp

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Twee vrouwtjes gaan over het algemeen niet goed samen. Je hebt eigenlijk maar twee mogelijkheden:

1. Een vrouwtje bij de opvang omruilen voor een gecastreerd mannetje. Laat het konijn dat je houdt daten in de opvang, zodat je zeker weet dat het klikt met de ram.

2. Als je daar ruimte voor hebt voor beide konijnen een partner uitzoeken, zodat je twee koppels hebt in twee aparte verblijven.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoe reageert pip op het rijden van pebbles? Vechten ze echt, of is het alleen rijden?

Hoe ziet het permanente verblijf er uit, hoe veel ruimte heeft het koppel? Hoeveel plekjes om zich terug te trekken?

 

Twee voedsters is geen ideale combinatie. Soms gaat het goed, als de karakters bij elkaar passen. Maar net zo vaak gaat het niet goed en uit het in lelijke vechtpartijen. Er is dus inderdaad een vrij grote kans dat ze niet meer samen kunnen nu, en dat je of één van de twee moet omruilen, of beide een nieuwe partner moet geven. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Koppelen kan soms best lastig zijn. Ik zou ze even uit elkaar houden en dan 10 min met elkaar laten spelen totdat het een beetje goed gaat. Als het echt geen match is dan zou je misschien een konijntje weg moeten doen of je houd ze voor altijd apart.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .