Ga naar inhoud

Giftige planten


Aanbevolen berichten

Hallo. 

Ik zou graag in het konijnentuintje een bodembedekker willen leggen tegen de randen. Ik had eerst aubrieta en hyssop gezet omdat die op de lijst staat waar ze normaal afblijven maar die hebben ze helemaal opgegeten 😒 nu dacht ik de bodembedekker van in onze tuin bij de konijntjes te leggen die kunnen ze zo veel opeten als ze willen onze tuin staat er toch vol van maar vind nergens of deze plant nu giftig is of niet. Het gaat over het kruipklokje                                      ( campanula poscharskyana degen) weet iemand hier meer over? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Campanula is niet giftig, het is zo een plant die tussen de lijsten in valt. Niet echt konijnenvoer, dus niet iets wat je echt als voedsel hoort aan te bieden, maar ook niet giftig. Ik zou ze het niet onbeperkt als enige plant laten eten, dat dan weer niet. Je kan als je echt een tuintje hebt waar ze volop van eten, beter kiezen voor planten die ze ook daadwerkelijk mogen eten, dus van deze lijst: 

 

Echt veilige groenten, fruit en kruiden voor konijnen (waar ze dus ook van mogen, en zullen eten):

https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen/post/groenten-fruit-kruiden-konijnen/

 

Verder kun je nog tips halen uit deze lijsten: 


En dit artikel gaat over een konijnvriendelijke tuin, met een plantenlijstje met planten die over het algemeen niet heel veel gegeten zullen worden (kan overigens wel, het is dus aan te raden voor een mix te zorgen van echt veilige planten, en evt. planten uit dit lijstje, als je zomaar een paar plantjes neerzet, veilig of niet, zullen tamme konijnen er altijd wel van eten). 

https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-huisvesting/post/konijnvriendelijke-tuin/

 


Giftige planten voor konijnen, die moet je dus echt niet in de tuin zetten als er konijnen lopen:
https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen/post/giftige-planten-voor-konijnen/

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .