Spring naar bijdragen
arvie

Advies dierenarts sterilisatie voedster? (Zuid-Holland)

Recommended Posts

Hi Bunnybunch,

Ik ben op zoek naar de meest konijnkundige dierenarts in Zuid-Holland. Mijn voedster Suus (4, bijna 5) is niet gesteriliseerd en ivm risico's op baarmoederkanker zou ik dit graag zsm laten doen.
Mijn huidige dierenarts is Dierenkliniek Ommoord-Hillegersberg, waar ze ook konijnen behandelen, maar ze zijn niet echt expliciet konijn deskundigen. 

Ik wil de risico's van de operatie zo veel mogelijk verminderen door naar de 'expert in the field' of iets dergelijks te gaan. Ik weet dat het een goed idee is om de operatie te doen, maar ik maak me toch verschrikkelijk veel zorgen over de veiligheid van mijn Suus.

Als je aanraders hebt voor konijnkundige dierenartsen in Zuid-Holland (met specialisatie voor sterilisatie), laat hier dan een berichtje achter.
(Ik ben me bewust van de "Konijnkundige dierenartsen in Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Holland" lijst op deze site, maar ik ben vooral op zoek naar persoonlijke ervaringen.) 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Op de lijst is er in zuid-holland één waar ook echt een motivatie bij staat (dat heeft te maken met het omzetten van de dierenartsen lijst van een forumtopic naar echt een weblog-artikel, pas vanaf dat moment zijn we motivatie erbij gaan bijhouden). Die had je waarschijnlijk al gezien dan,  dat is deze:

 

Naam kliniek: Dierenkliniek Wateringse veld
Naam dierenarts: Natascha Kolsteren
Adresgegevens: Santiagosingel 3, 2548 HN Den Haag
Provincie: Zuid-Holland
Telefoonnummer: 070-3941238
Website: https://www.dierenkliniekwv.nl/
Reden toevoeging: Deze dierenarts volgt nascholing over konijnen en geeft samen met Bernice Muntz de opleiding tot konijnengedragskundige.
Datum toevoeging: apr-18

 

Ik heb nog even gekeken voor je tussen de recente aanmeldingen voor de lijst, die nog bijgewerkt moeten worden, maar daar staan geen nieuwe aanmeldingen tussen in zuid-holland.

 

Je zou ook even kunnen kijken of je er achter kan komen met welke dierenarts bijv. het knaagspoor in Ridderkerk samenwerkt voor castraties / sterilisaties, dan weet je in ieder geval dat het een dierenarts is die veel konijnen behandelt.

 

Zelf woon ik niet in Zuid-Holland, geen persoonlijke ervaringen daar dus. Maar mogelijk hebben andere bunnybunchers aanraders voor je 🙂 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Als je nou weet welke het is, meld het dan even, mocht die nog niet op onze lijst staan dan kan ik hem toevoegen, en als hij er wel op staat kan ik dat bij de opmerkingen er bij vermelden 🙂 Hebben anderen er ook wat aan.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Knaagspoor raadt Elly Ebbens in Rotterdam aan of Animalis in Delft. Bij Elly Ebbens ben ik een keer geweest, prima ervaring. Knaagspoor heeft daar ook goede ervaringen mee. Tegenwoordig ga ik altijd naar Animalis en daar heb ik zeer goede ervaringen mee. Angelina is helemaal gek op konijnen en mijn inziens goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Heeft het ook regelmatig over Wilhelminapark. Ik heb er twee voedsters zonder problemen laten castreren. Ook met andere problemen als EC en snot is ze zeer kundig. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Jamesthebunnybutler:

Tegenwoordig ga ik altijd naar Animalis en daar heb ik zeer goede ervaringen mee. Angelina is helemaal gek op konijnen en mijn inziens goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Heeft het ook regelmatig over Wilhelminapark. Ik heb er twee voedsters zonder problemen laten castreren. Ook met andere problemen als EC en snot is ze zeer kundig. 

 

Animalis 100% echt wat een kundigheid. Zij specialiseert zich in konijnen. Haalt er vaak wetenschappelijk onderzoek bij en overlegt met Wilhelminapark indien nodig. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Knaagspoor heeft gereageerd, zij raadden inderdaad Elly Ebbens en Animalis aan. Ik zal ze allebei bekijken en bepalen welke qua afstand het handigst is (geld is geen probleem).

Animalis zag ik al op de lijst staan, @Evee, maar Elly Ebbens (geloof ik) nog niet.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ga al heel wat jaren naar kalverbos in delft ook goede ervaringen mee en zij laten pas het konijn weg gaan als het goed bij is gekomen en eet en temperatuur goed is 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .