Ga naar inhoud

Diaree


2006!tom

Aanbevolen berichten

Door in een teiltje een klein laagje lauw warm water te doen en met hulp van een tweede persoon het achterkantje te wassen.Ik zou geen shampoo gebruiken.Is het echt diarree of is het plakpoep?Bij echte dunne diarree direct naar de dierenarts want een konijn kan uitdrogen en zal medische hulp nodig hebben.Hoe komt het dat hij diarree heeft?Wat heeft hij gegeten?Je zult hoe dan ook per direct het dieet moeten aanpassen.Even geen groentes en fruit meer,liefst heel veel hooi van goede kwaliteit en een beetje kwaliteits brokjes.

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als het is opgedroogd kun je het er vaak een heel eind uit kammen. Als het nog nat is lukt dat niet. Je kan dan kiezen voor het gebruik van babybillendoekjes, of een vochtige doek om het af te poetsen.

 

Is het echt zo erg dat dat ook niet lukt: Dan kun je het konijn wassen. Als het een buitenkonijn is - pas daar dan wel mee op,  de natuurlijke bescherming van de vacht gaat daar mee weg, vacht blijft lang vochtig. Maak niet meer nat dan nodig is, vaak is het voldoende om het kontje een beetje af te spoelen onder de lauwe kraan of in een ondiep laagje water. 

 

Maar het allerbelangrijkste is dat je moet achterhalen waarom het konijn diarree heeft. Meestal is dat door voedingsfouten. Lees onderstaande info eens goed door en kijk eens kritisch naar wat jouw konijn precies binnen krijgt. Blijft de diarree aanhouden, ga dan naar de dierenarts!

 

Uitleg over het wassen van een konijn:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/wassen-van-een-konijn/

 

Uitleg over konijnenkeutels:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-medischeinformatie/post/konijnenkeutels/

 

Uitleg over gezonde voeding:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-voeding/post/voeding-van-een-konijn/

 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .