Spring naar bijdragen
BobbyFloor

Een oor omhoog!

Recommended Posts

Hoi!

Anderhalf jaar geleden heb ik bij ranzijn een konijn gekocht, ik wist dat je dat beter niet kunt doen in een dierenwinkel maar hij zat daar alleen en zijn oor zat vol wondjes: door andere konijnen. Later in het kat kwam er een voedster bij, en nu vraag ik me af waarom Bobby (ram van 2 jaar) een normaal oor heeft en een rechtopstaand oor. Ze zeggen in bij de dierenarts dat het echt een Nederlandse hangoor dwerg is maarja, wel met een recht oor, enig idee wat het is??

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Het komt vaker voor. Zeker bij dierenwinkelkonijntjes. Oren kunnen die stand hebben door erfelijkheid. Maar ook door medische oorzaken kan een oor gaan hangen, soms zie je het bijvoorbeeld als een konijn oorontsteking heeft.

 

Een konijn uit een dierenwinkel is eigenlijk nooit een raskonijn. Hij lijkt misschien wel op een nederlandse hangoordwerg, en het zou kunnen dat dat ergens wel er in zit, maar bij dierenwinkelkonijnen is al zo lang niet op ras gefokt dat dat niet meer te achterhalen is.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Pasted as rich text.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .