Spring naar bijdragen
Evee

Dodelijke hondenziekte bij grens met Duitsland (ziekte van Carré)

Recommended Posts

Bij mijn dierenarts wordt er standaard tegen deze ziekte gevaccineerd bij honden in de "grote cocktail" die ze eens in de 3 jaar krijgen, maar het kan verstandig te zijn even te controleren of het bij jouw honden ook het geval is.

 

Naast honden kunnen ook fretten, vossen en marters deze ziekte krijgen en overdragen.

 

 

Mocht het niet leesbaar zijn via het bericht, hier de hele tekst:
 

Citaat

 

LET OP!!!!!!!!
Dodelijke hondenziekte vlak over de Duitse grens.
Is uw hond goed gevaccineerd???

 

In het grensgebied Vierssen, Niederkruchten zijn enkele vossen met de voor honden besmettelijke ziekte van Carré aangetroffen.
Controleer de vaccinatie status van uw hond goed!

 

Dodelijke Hondenziekte?

Canine Distemper of ziekte van Carré, zoals de ziekte officieel heet, is een infectie die hersenvliesontstekingen bij de hond kan veroorzaken en de ziekte tast het zenuwstelsel aan. Het is zeer besmettelijk en voor huisdieren in veel gevallen dodelijk.

 

Wat zijn de symptomen?

Besmette honden krijgen eerst koorts, een loopneus, vieze ogen, gaan hoesten en ontwikkelen longontsteking. Daarna ontstaan maagproblemen en is er grote kans op overgeven en diarree, mogelijk met wat bloed. Naarmate het virus het zenuwstelsel van de hond aantast, ontwikkelen geïnfecteerde honden klachten als kopkanteling, spiertrekkingen, stuiptrekkingen en gedeeltelijke of volledige verlamming met uiteindelijk de dood als gevolg.

 

Hoe wordt de ziekte overgebracht?

Het virus wordt overgebracht door niezen, eten uit dezelfde bak of direct contact met een besmet dier. Besmetting kan ook worden overgebracht via kleding of hondenspeeltjes. De ziekte hoeft niet per se van hond op hond over te gaan. Besmetting kan ook worden opgelopen door (in)direct contact met in de natuur levende wilde dieren als vossen of marters.

 

Is de ziekte te behandelen?

Honden kunnen niet behandeld worden tegen het virus dat de ziekte veroorzaakt. De secundaire verschijnselen wel. De zieke hond moet dan wel naar een kliniek en in isolatie worden behandeld. Honden krijgen daar een kuur met antibiotica om bacteriële infecties te behandelen. Medicatie tegen diarree, braken, en hoesten.

 

Wat is er tegen te doen?

Inenting tegen de ziekte is het meest effectief. Puppy's bouwen weerstand op als ze de melk van hun (ingeënte) moeder drinken. Enkele maanden na het zogen moeten ze alsnog tegen de ziekte worden ingeënt. Een procedure die elke drie jaar moet worden herhaald. We kunnen ook de distemper titer bepalen van uw hond zodat u weet of ze voldoende beschermd zijn tegen het virus.

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

  • Wie is hier

    Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.

×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .