Ga naar inhoud

Wat eten jullie vanavond?


Aanbevolen berichten

  • Reacties 1,9k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Populaire berichten

Leuk woord, ziet er exotisch uit toch: nepgyros.    Wij hebben vanavond "toetjes-avond". Het hele diner mag uit toetjes bestaan, ze zijn de hele dag al bezig met van alles uit een kookboek m

Mijn vriend zegt smaak, maar hé, dit is allemaal niet mijn idee hè. Ik ga niet buiten staan pannenkoeken bakken. 😂

Broodje vegaburger en een toetje dat naar me lacht 😊

4 uur geleden zei Mira11:

Vanavond ga ik voor het eerst de vega frikandel van Mora proberen. Ben benieuwd. 

De vega kroketten zijn niet van echt te onderscheiden dus de verwachtingen zijn hoog. 🙂

 

Ben erg benieuwd hoe je die vind! Ik had laatst de nieuwe fishsticks en nuggets van quorn maar vond ze niet te eten.

Wij eten vanavond aardappels met spitskool en kaas

Link naar bericht
Delen op andere sites
7 minuten geleden zei Francisca:

 

Ben erg benieuwd hoe je die vind! Ik had laatst de nieuwe fishsticks en nuggets van quorn maar vond ze niet te eten.

Wij eten vanavond aardappels met spitskool en kaas

So Fine So Fish is heel erg lekker. Smaakt echt naar vis. In nuggets zit heel veel verschil. 

Link naar bericht
Delen op andere sites
3 minuten geleden zei Mira11:

So Fine So Fish is heel erg lekker. Smaakt echt naar vis. In nuggets zit heel veel verschil. 

 

Ja voor mij hoeft het dus niet naar dier te smaken. Dat is juist een van de redenen dag ik vegetariër ben geworden. Het moet voor mij juist niet de smaak en structuur hebben van vlees. Maar kan me voorstellen als iemand minder vlees wilt gaan eten dat het wel kan helpen als de vega producten lijken op vlees.

Ik vond die lange vingers en de nuggets van vroeger van quorn lekker maar die zijn helaas uit het assortiment. 

 

En wat ga je bij die frikandel eten dan?

Link naar bericht
Delen op andere sites

Vleesvervangers zijn juist niet gemaakt voor vegetariërs, maar voor mensen die wel vlees eten, vandaar dat men het laat lijken op vlees in smaak, structuur en uiterlijk. Dat maakt de drempel ietsjes lager om een maaltijd zonder vlees te maken en eten. Zelfs de namen moeten lijken op vleesprodukten. Dat helpt om steeds meer mensen te verleiden minder vlees te (proberen te) eten.  Dat mensen die helemaal geen vlees eten ook de vleesvervangers kopen, is "bijvangst". Maar als over een poos de weerstand tegen (ongezond veel) vlees eten groter wordt dan kan dit langzaam veranderen. Dan krijg je straks hamburgers in de vorm, smaak en textuur van een struikje broccoli of zo. 🤣 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik vind het heerlijk dat ik mijn kroketje, schnitzel, rookworst en andere dingen weer vegetarisch kan eten. Ik vind vlees erg lekker en het maakt het voor mij veel makkelijker om vegetariër te zijn. Ik eet vega voor de dieren, de natuur en voor het klimaat. 

Toen ik er mee begon was er echt niet veel op de markt qua vleesvervangers. Ik geniet nu volop van al het lekkers. 

Ik vind het heel fijn dat andere mensen nu makkelijker vegetariër kunnen worden of minder vlees gaan eten. 

  • Vind ik leuk 2
Link naar bericht
Delen op andere sites
14 uur geleden zei Mira11:

Ik vind het heerlijk dat ik mijn kroketje, schnitzel, rookworst en andere dingen weer vegetarisch kan eten. Ik vind vlees erg lekker en het maakt het voor mij veel makkelijker om vegetariër te zijn. Ik eet vega voor de dieren, de natuur en voor het klimaat. 

Toen ik er mee begon was er echt niet veel op de markt qua vleesvervangers. Ik geniet nu volop van al het lekkers. 

Ik vind het heel fijn dat andere mensen nu makkelijker vegetariër kunnen worden of minder vlees gaan eten. 

Helemaal mee eens! Ik ken heel veel vegetariërs en veganisten die super blij zijn met de vervangers. Het is ook gemakkelijker om aan je eiwitten te komen. De meeste mensen eten inderdaad niet vega of vegan omdat ze vlees niet lekker vinden, maar vanwege milieu en dierenleed. Het één is niet beter dan het ander vind ik, al sijpelt er soms wat morele superioriteit door die ik niet terecht vind. Ken ook veel vegetariërs die staan te springen om kweekvlees. 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Oh jawel ik zou dat zeker eten! Enige is dat er toch nog een klein beetje dier voor nodig is, in de vorm van stamcellen dacht ik. Maar zolang je nog eieren en kaas eet is is dat te verwaarlozen. Ik snap de weerstand niet goed, zeker niet van vleeseters. Het kan niet schoner dan in een lab! En dan wel van die chemische frisdranken drinken etc. 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ja ik heb denk ik geen principiële bezwaren (niet extreem in verdiept maar wel eens een nieuwsbericht gelezen natuurlijk) maar het idee om weer echt vlees te eten staat me tegen om de één of andere reden. 

 

Van vleeseters snap ik het ook niet, alsof het vlees wat ze nu eten niet ook gewoon gemanipuleerd is met antibiotica, hormonen, vaccins etc. En ik neem aan dat het verwerken van kweekvlees ook totaal anders gaat. Al die stadia (boerderij, vervoer, slachter, verwerking) waarin er 'iets' met je vlees kan gebeuren nu.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik vind vlees ook vaak lekker hoor, begrijp me niet verkeerd. En snap dat het voor veel mensen ook geel goed werkt. Ik weet het van veel niet, omdat bijna overal soja in zit.

 

Ik bedoel meer dat ik liever heb dat de smaak en structuur lekker is dan dat het ergens op moet lijken en vervolgens niet te eten is. 

 

Kweekvlees sta ik dubbel in. T idee is raar en jammer dat er nog steeds dier(oa bloed volgens mij) voor nodig is al zal het dieren leed wel afnemen qua vlees industrie.  Maar eigenlijk is t ideaal. Geen afval vlees meer, altijd constante kwaliteit, je produceerd wat je wil hebben, Hygiënische omstandigheden. Ook denk ik dat het minder belastend is dan de huidige vlees industrie voor het millieu

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ja minder belastend is het sowieso, de veestapel kan bijna weg dan, op een paar dieren na waar stamcellen van moeten worden afgenomen, maar dat kan meerdere malen van hetzelfde dier en daar kunnen ze dan veel vlees van kweken.

 

@Dollie ja dat snap ik wel, dat het niet heel fijn voelt om weer vlees te eten. Ik merk bij mezelf dat ik er steeds meer moeite mee krijg als ik het wel een keertje eet. Nu had mijn moeder laatst zo'n mooi vleespakket van runderen die hier vrij in de polder rondlopen. Ze worden geschoten als het er teveel zijn, dus geen levend transport elkende. Daar had ik geen moeite mee. Alleen bleek nu dat er teveel dioxine in dat vlees zat door vervuild slib in de Waal. Word je toch niet goed van joh, wat een smeerboel overal.

aangepast door Eefje
Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .