Evee 5887 Geplaatst 14 Maart 2019 Share Geplaatst 14 Maart 2019 De titel zegt het al, ik ben wel eens benieuwd wat jullie vanavond eten! Bij ons thuis ben ik meestal "chef boodschappen". Wat ook inhoud dat ik eigenlijk elke dag wel moet bedenken wat we eten. Soms leuk, maar soms heb ik ook echt gewoon geen inspiratie haha. Ik ben dus wel eens benieuwd wat er bij jullie op tafel staat! Citeren Link naar bericht Deel via andere websites
Marjoleink 1679 Geplaatst 14 Maart 2019 Share Geplaatst 14 Maart 2019 Ik ben altijd chef menu's, chef boodschappen, chef kok en helaas ook chef afwas. Ik vind het ook vaak lastig. Ik kook in het weekend altijd een keer een grote pan eten, macaroni of zuurkool of zoiets, en dan vries ik een aantal porties in. Als ik dan een keer laat thuis ben of ik ben moe, dan hoef ik alleen maar iets op te warmen. Vandaag maak ik of tomaat-pastinaaksoep van zo'n verspakket van AH, of iets met garnalen. Beetje wokgroente en mie of pasta erbij. En wat ik vandaag niet eet, dat komt dus morgen op tafel. 1 Citeren Link naar bericht Deel via andere websites
Rifca 323 Geplaatst 14 Maart 2019 Share Geplaatst 14 Maart 2019 Vandaag een bakje risotto (met prei, courgette en erwtjes) dat over is van de grote pan van het weekend. Morgen weer boodschappen doen voor de komende grote pan, dus ik kan ook wel wat inspiratie gebruiken. 1 Citeren Link naar bericht Deel via andere websites
LilyMarshall 145 Geplaatst 14 Maart 2019 Share Geplaatst 14 Maart 2019 Ik ben ook chef menu, meestal ook chef koken. Ik plan de week altijd uit, om te voorkomen dat we veel bestellen/afhalen en om voedselverspilling tegen te gaan. Vanavond at ik bij mijn ouders en heeft mijn man een pot snijboontjes van HAK met een pak Vegafit 'kip' nuggets als avondeten gehad. Morgen eten we pitabroodjes met falafel en een superlekkere zelfgemaakte vegan tzatziki 🙂 1 Citeren Link naar bericht Deel via andere websites
Marjoleink 1679 Geplaatst 14 Maart 2019 Share Geplaatst 14 Maart 2019 O dat doe ik niet, want dan hou ik juist altijd eten over. Ik doe boodschappen op zaterdag en woensdag, en als het nodig is nog even snel na mijn werk. Maar als ik teveel vooruit plan en we besluiten een keer brood te eten, dan hou ik groente over. Hoewel tegenwoordig op zaterdag alle restjes in de soep gaan, die neem ik mee naar mijn werk voor bij de lunch. Lekker, falafel, dat kan ik ook wel weer eens eten. Maak je dat zelf? Citeren Link naar bericht Deel via andere websites
LilyMarshall 145 Geplaatst 15 Maart 2019 Share Geplaatst 15 Maart 2019 Ja dat snap ik! Wij houden alsnog weleens wat over, maar dat is vaak bladgroente zoals een halve zak rucola of verse kruiden. Dat gaat naar de konijnen, dus dat zie ik niet als voedselverspilling. Nee falafel maak ik niet zelf, het is ons 'lekker makkelijk in het weekend' maaltje. Ik koop altijd die van Garden Gourmet. 🙂 Citeren Link naar bericht Deel via andere websites
Evee 5887 Geplaatst 15 Maart 2019 Auteur Share Geplaatst 15 Maart 2019 Als ik restjes groente overhoud vries ik die meestal in, heb twee hersluitbare diepvrieszakken in de vriezer voor dat soort restjes-groenten. Eén zak met groente voor bij rijstgerechten en één voor bij pastagerechten. Of ik maak soep, was gisteren ook het geval. En omdat er nog oud brood over was heb ik er ook nog zelfgemaakte croutons bij gedaan. Citeren Link naar bericht Deel via andere websites
dexenbobbi 79 Geplaatst 15 Maart 2019 Share Geplaatst 15 Maart 2019 Als parttime fit food blogger ben ik ook altijd chef keuken. Gisteravond ging ik voor makkelijk (laat thuis, trainen, bestellingen uit onze shop verwerken) dus aten we een omelet met wat kaas en een heleboel groente. Vanavond staan er vegetarische burgers op het menu met groentebroodjes van Albert Heijn. Gebakken eitje erop, babyspinazie en rode ui erbij. Zin in! Citeren Link naar bericht Deel via andere websites
Rifca 323 Geplaatst 15 Maart 2019 Share Geplaatst 15 Maart 2019 35 minuten geleden zei Evee: Als ik restjes groente overhoud vries ik die meestal in, heb twee hersluitbare diepvrieszakken in de vriezer voor dat soort restjes-groenten. Eén zak met groente voor bij rijstgerechten en één voor bij pastagerechten. Dat is nog eens een goed idee! Er liggen nu geloof ik wel acht zakjes met verschillende groenten in de diepvries die ik dan bij elkaar moet zoeken als ik er iets mee wil maken. Citeren Link naar bericht Deel via andere websites
Piku 151 Geplaatst 15 Maart 2019 Share Geplaatst 15 Maart 2019 Ik had deze avond vers gemaakte kip saté met nasi uit de vriezer, dat ik al eens eerder gemaakt had. Ik ben alleen dus ik ben chef alles haha. Ik vries naast vlees in de aanbieding pastasauzen, soep, nasi, burrito/taco/wrap/pannekoek vullingen en bepaalde pastagerechten (lasagne bijboorbeeld) in. Restjes groenten gaan bij mij ook de soep in. Verder heb ik altijd boontjes en spinazie in de vriezer en altijd aardappelen in huis, dus ik kan altijd een AVGtje maken als ik verder echt niks heb. Citeren Link naar bericht Deel via andere websites
Koosje 1388 Geplaatst 15 Maart 2019 Share Geplaatst 15 Maart 2019 Vanavond had mijn vrouw een zuurkoolschotel gemaakt. Echt wel lekker. Als mijn vrouw heeft gewerkt kook ik meestal. Wel wat simpels zoals aardappelen, groente en een stukkie vlees erbij. Het toetje komt meestal uit een pak uit de koelkast. Haha, lekker makkelijk 🙂 Citeren Link naar bericht Deel via andere websites
MichelleloveElmo 1501 Geplaatst 17 Maart 2019 Share Geplaatst 17 Maart 2019 Op 15-3-2019 at 21:45 zei Piku: Ik had deze avond vers gemaakte kip saté met nasi uit de vriezer, dat ik al eens eerder gemaakt had. Dan is het dus niet vers, maar zelf gemaakt🙄 Ik ga vanavond andijvie stamppot eten, en dan gelijk een aantal porties invriezen. Citeren Link naar bericht Deel via andere websites
Marjoleink 1679 Geplaatst 17 Maart 2019 Share Geplaatst 17 Maart 2019 Ik lees dat de kip saté vers gemaakt is, en de nasi uit de vriezer komt. Citeren Link naar bericht Deel via andere websites
Evee 5887 Geplaatst 19 Maart 2019 Auteur Share Geplaatst 19 Maart 2019 Haha maar vers ingevroren mag officieel toch ook nog steeds vers heten, in Nederland? Vlees en vis in ieder geval wel. Dat mag gewoon bevoren zijn geweest, ontdooit, en dan als vers verkocht worden. Wij eten vanavond vegan lasagne, met allerlei groenterestjes er in. Citeren Link naar bericht Deel via andere websites
Evee 5887 Geplaatst 21 Maart 2019 Auteur Share Geplaatst 21 Maart 2019 Op 15-3-2019 at 09:36 zei dexenbobbi: Als parttime fit food blogger ben ik ook altijd chef keuken. Gisteravond ging ik voor makkelijk (laat thuis, trainen, bestellingen uit onze shop verwerken) dus aten we een omelet met wat kaas en een heleboel groente. Vanavond staan er vegetarische burgers op het menu met groentebroodjes van Albert Heijn. Gebakken eitje erop, babyspinazie en rode ui erbij. Zin in! Ben wel benieuwd naar jouw blog dan! Die groentebroodjes heb ik laatst ook geprobeerd denk ik? Van die pitabroodjes met rode biet of spinazie er in? Die waren best lekker! Citeren Link naar bericht Deel via andere websites
dexenbobbi 79 Geplaatst 21 Maart 2019 Share Geplaatst 21 Maart 2019 5 minuten geleden zei Evee: Ben wel benieuwd naar jouw blog dan! Die groentebroodjes heb ik laatst ook geprobeerd denk ik? Van die pitabroodjes met rode biet of spinazie er in? Die waren best lekker! Ik mag volgens mij geen reclame maken hier dus verwijderen staat vrij 😉 www.wayofhealth.nl Je hebt die groentebroodjes idd met rode biet en spinazie maar ook met bloemkool en rode paprika, allemaal lekker! En er is ook gesneden brood met wortel en rode biet! Ook goed te doen! Citeren Link naar bericht Deel via andere websites
Evee 5887 Geplaatst 21 Maart 2019 Auteur Share Geplaatst 21 Maart 2019 5 minuten geleden zei dexenbobbi: Ik mag volgens mij geen reclame maken hier dus verwijderen staat vrij 😉 www.wayofhealth.nl Je hebt die groentebroodjes idd met rode biet en spinazie maar ook met bloemkool en rode paprika, allemaal lekker! En er is ook gesneden brood met wortel en rode biet! Ook goed te doen! Even een citaat uit de forumregels: "Links op het forum zijn alleen toegestaan als ze een toevoegende waarde hebben voor het topic waarin ze gepost worden, bijvoorbeeld een link naar informatie die niet op de site te vinden is, maar wel helpt bij het oplossen van een probleem of beantwoorden van een vraag." Dus in dit geval vind ik het wel mogen hoor 🙂 1 Citeren Link naar bericht Deel via andere websites
Knienke84 47 Geplaatst 21 Maart 2019 Share Geplaatst 21 Maart 2019 Vanavond ga ik bloemkool mac & cheese proberen te maken (https://www.lifestylefood.com.au/recipes/26335/cauliflower-mac-and-cheese). Laatst langs zien komen bij 24Kitchen en als kinderen het kunnen maken, dan moet ik het ook kunnen :) Citeren Link naar bericht Deel via andere websites
Marjoleink 1679 Geplaatst 21 Maart 2019 Share Geplaatst 21 Maart 2019 En, is het gelukt? Citeren Link naar bericht Deel via andere websites
Knienke84 47 Geplaatst 22 Maart 2019 Share Geplaatst 22 Maart 2019 14 uur geleden zei Marjoleink: En, is het gelukt? Ja, maar ik vond het niet heel bijzonder. Je proefde de bloemkool niet meer (wellicht dat dit wel een manier is om kinderen toch iets van groente te laten eten!) en ik vond het erg machtig. Volgende keer toch maar weer een bolognesesaus bij m'n pasta. Citeren Link naar bericht Deel via andere websites
Evee 5887 Geplaatst 22 Maart 2019 Auteur Share Geplaatst 22 Maart 2019 Ik denk dat wij vanavond frietjes gaan halen. Doen we wel vaker op vrijdag. Lekker met appelmoes en een salade er bij 🙂 Citeren Link naar bericht Deel via andere websites
Rifca 323 Geplaatst 22 Maart 2019 Share Geplaatst 22 Maart 2019 Ik zat te denken zelf (wortel)friet te bakken en die nieuwe mora vega kroketten eens uit te proberen. Iemand die al eens gehad? appelmoes erbij is ook lekker, lang niet gegeten! Citeren Link naar bericht Deel via andere websites
Evee 5887 Geplaatst 22 Maart 2019 Auteur Share Geplaatst 22 Maart 2019 Nee, nog niets van uitgeprobeerd. Ik hoop dat ze bij snackbars het vegan assortiment eens wat gaan uitbreiden qua vega / vegan snacks. Daar is hier nauwelijks keuze in als je niet tegen melk kan. Bij de ene snackbar is er een bamischijf (bevat geen melk, geen vlees, wel ei) en bij de andere is zijn er groentenloempiatjes (die zijn wel vegan). Wij hebben zelf geen frietpan / airfryer of zo iets, dus als we frietjes eten moeten we die echt bij een snackbar halen. Ik maak eens in de zoveel tijd zelf (suikervrije) appelmoes, erg lekker! En ik eet in de winter niet zo veel fruit. Ben niet zo dol op winterfruit (appels, peren, sinaasappels. Mandarijnen wel, maar die zijn maar korte tijd echt lekker). Dus dan zijn smoothies met diepvries (zomer)fruit, appelmoes enz. toch nog manieren om wel je fruit binnen te krijgen. Citeren Link naar bericht Deel via andere websites
dexenbobbi 79 Geplaatst 22 Maart 2019 Share Geplaatst 22 Maart 2019 1 uur geleden zei Rifca: Ik zat te denken zelf (wortel)friet te bakken en die nieuwe mora vega kroketten eens uit te proberen. Iemand die al eens gehad? appelmoes erbij is ook lekker, lang niet gegeten! Van Mora nog niet, maar die van Beckers zijn fantastisch lekker! Citeren Link naar bericht Deel via andere websites
AnneS. 4 Geplaatst 25 Maart 2019 Share Geplaatst 25 Maart 2019 Vandaag sperciebonen met gekookte aardappels en kipfilet met championsaus. Citeren Link naar bericht Deel via andere websites
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.