Ga naar inhoud

Konijn blind en doof


Kaylee Driessen

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

 

1 van mijn konijnen (Finn) is volgens mij doof en blind. Ik heb hem uit het asiel niet wetende hoe oud die is. Wij denken wel dat die al best wel oud is. Al sinds ik Finn heb had ik het idee dat die slechthorend was en niet goed kon zien. Maar sinds kort denk ik dat die helemaal blind en doof is. Als ik aan beide kanten van zijn ogen iets beweeg reageert die niet. En ook moet ik hem echt aanraken als ik wil dat die komt eten ofzo. Hij zit samen buiten met zijn vriendinnetje in een overdekte ren met groot nachthok. Maar ik twijfel heel erg of dit nou wel het beste is voor hem als die echt doof en blind is. Wat denken jullie? Zou die het beste binnen leven? Ik hoor het graag!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe is zijn verdere conditie? 

 

Voor een blind en doof konijntje is het meestal het fijnst om een vertrouwde, bekende omgeving te hebben waarin alles goed te vinden is, waarin niet te veel veranderd. Zorg dat water en hooi goed bereikbaar zijn en op meerdere plekken in het verblijf staan. 

 

Als het voor zijn verdere gezondheid / conditie nodig is om binnen te gaan wonen, en je hebt de mogelijkheid en ruimte om het koppel naar binnen te verhuizen, dan zeker doen. Maar als hij op het blind/doof zijn na nog vitaal is, en in goede conditie, dan kan hij ook gewoon buiten wonen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor zijn snotneus zou ik dan toch nog eens een konijnkundigere dierenarts op zoeken, meestal is er namelijk wel wat aan te doen. Maar dan moet je wel een beetje een specialistische dierenarts hebben. En ook verder willen zoeken.

 

Is de oorzaak van de blindheid wel nagekeken? Zie je wolkjes in de ogen? Of een witte schijf (ouderdomsstaar) of helemaal niets? Want als hij meer van die vage klachten heeft, zou het ook nog kunnen dat hij EC heeft. 

 

Naar binnen verhuizen mag zeker hoor, maar hou voor een koppel wel minimaal 2 vierkante meter leefruimte aan. Verhuis ze lekker samen als koppel naar binnen. En een verhuizing geeft voor een blind konijntje ook stress, dus pak het rustig aan. Zeker voor een konijn met lage weerstand: verhuis op het moment dat binnen en buiten temperatuur zo dicht mogelijk bij elkaar liggen, dat voorkomt weerstanddipjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is lastig om dat in te schatten via een forum zonder de konijnen te zien. Maar als je de ruimte en mogelijkheid hebt, en jouw gevoel zegt dat het beter is, dan zou ik het wel doen ja.

 

Voor konijntjes met lage weerstand & konijntjes die door ouderdom bijv. niet meer goed in de wintervacht komen, is binnen wonen (in ieder geval in de winterperiode tussen september en mei) wel aan te raden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .