Spring naar bijdragen
Stien Spinoy

TV kast veranderen in buitenhok: tips gevraagd

Recommended Posts

Hallo iedereen, 

Ik heb in de kringloop een kast op de kop getikt die ik wil veranderen in een buitenhok voor 2 nhd's. Ik heb een paar ideeën, maar misschien is het handig als anderen mee kunnen denken.

Dit is hoe de kast eruit ziet

51682728_1190480091129103_1727897907622838272_n.thumb.jpg.d54c88066738960735d378d0b405dbf2.jpg

 

Uiteraard ga ik ze opnieuw beitsen en beschermen tegen de regen, maar het gaat voornamelijk over de binnenkant. Het bovenste deel ga ik gebruiken als opslag. Het middelste deel wordt hun leefgedeelte met een plank in het midden omdat het toch redelijk hoog is en het klimfanaten zijn.

 

Het onderste deel kan ik als extra opslag gebruiken voor hooi en stro (buitenkant A: deur behouden) en de ingang dan langs de zijkant maken met een trapje of boomstammen of zo. Ik twijfel om daar een extra leefgedeelte te maken met dan een schuine plank naar het middelste deel (buitenkant B: deur eruit). Wat denken jullie dat het beste is? Zouden ze zoveel meer hebben aan die extra ruimte onderin? Of kan ik die beter gebruiken als opslag? 

 

Gebruik ik 1 uitgang, of in het geval van de 2 leefruimtes, maak ik dan en een loopplank naar boven én een trapje langs de zijkant?

 

Gebruik ik voor de bodemplaat betonplex of leg ik vinyl om het hout te beschermen? 

 

Dit is mijn idee in tekening 

konijnenhok.thumb.png.42fa4fa448f70dd50ed3d477b2c5a9d4.png

 

Bedankt om mee te denken!

Groetjes,

Stien 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hey!

 

ik denk dat je plan al goed in elkaar zit, maar hou zeker in je achterhoofd dat je dit kot +- elke week gaat moeten kuisen. Maak dat jezelf niet te moeilijk want dan ga je hiervoor gedemotiveerd raken en je diertjes na verloop van tijd misschien te lang in hun vuile hok laten. Dus.. voorzie bijvoorbeeld een metalen schuif die je er makkelijk uithaalt om uit te kuisen en zie dat het hout van de kast geschikt is om buiten te staan, sommig hout gaat uitzetten door het vocht in de lucht ( zelfs als je het zou behandelen of als het niet regend). Dus zie ook dat je niet al het werk gaat doen om later toch een hok aan te moeten kopen. 

 

Alvast succes ermee!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik denk ook dat je er wel echt een dak op zal moeten maken, met overstek. Anders ga je te veel problemen met vocht krijgen. Of de kast moet onder een overkapping komen. Ook optrekkend vocht zal een probleem zijn voor dit soort meubels, die toch wel echt voor binnen in huis gemaakt zijn. 

 

Daarnaast heb ik ook mijn twijfels of het heel handig is met schoonmaken. Overigens raad ik geen metalen lades aan, die zijn steenkoud in winters. Maar als er bijvoorbeeld een plastic traliekooi onderbak in past, is dat wel een stuk makkelijker met schoonmaken. 

 

Plus als je zelf maakt nog de tip om twee uitgangen in het hok te maken, daar voelen konijnen zich een heel stuk prettiger en veiliger bij.

 

Let ook even op dat ze misschien net wel onder deze kast kunnen, maar ik niet weet of ze er net zo makkelijk weer uit kunnen? Het ziet er een beetje als zo een tussenhoogte uit, waar ze  evt. klem kunnen komen te zitten. Wel even iets om over na te denken.  

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Op en achter het kot ga ik betonplex plaatsen met een wat extra overkapping, de spleten ga ik afkitten om inderdaad vochtproblemen zoveel mogelijk te voorkomen. Het kot komt onder een gedeeltelijk bedekte ren te staan dus alleen met slagregen zal het nat worden. 

 

Goede tip om de onderkant te bedekken! Ze zullen er anders snel onder kruipen. 

 

Ik ben ook niet zo’n fan van een metalen schuif, en daarom had ik betonplex of vinyl in gedachten, met een plastic bak gaat er nog vanalles naast belanden als die niet op maat is. 

Ze zijn zindelijk (behalve op een paar keutels na die naast hun wc liggen) dus qua kuisen is dit nooit veel werk. 

 

Ik zal waarschijnlijk om het mijzelf makkelijker te maken het onderste deel als opslag gebruiken en 2 uitgangen langs de zijkant voorzien. 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

Mededelingen

  • Wie is hier

    Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.

×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .