Spring naar bijdragen
Shasta

Konijn plots geen snoep + adhd?

Recommended Posts

We hebben twee 'dwerg' nijnen binnen zitten, (Mori is ons gestoord overgroeid dwergkonijn, gecastreerde ram, en Tiamat is onze mini sloopster) en ze mogen samen dagelijks uren aan een stuk de hele living + keuken doorsjezen. Nu viel me vandaag op dat Tia wel interesse had in eten, maar snoep moest ze niet hebben. Ze steekt zich plots vol met hooi, ik heb ze wat groenvoer gegeven zodat ik zeker weet dat ze kan kiezen en waar ze ook af en toe een sprietje uit gaat halen, en ze heeft haar basic brokjes nog die ze ook wel wat eet. Ze zit wel letterlijk geen twee seconden stil om te eten, dat is proppen en weglopen. Het valt op dat ze gewoon nog drie keer zo sloperig is als normaal :') Ze is sowieso een ongelofelijk actief konijn, maar het lijkt bijna alsof ze een koffietje of drie heeft gehad. Van links naar rechts, van de keuken door de eetkamer door de living, Mori's hok onveilig maken, in kartonnen dozen gaan zitten en me dan aankijken alsof ze iets van plan is, met kattenspeeltjes zodanig slepen dat mijn broers zich afvragen wie er hier beneden aan volksverhuizing doet,... Er sneuvelen altijd dingen in haar pad (ze is dan ook een klein terreurkind soms 🙈) maar dit is net alsof ik een orkaan los heb gelaten. Komt iemand dit bekend voor? 

 

Mori is ondertussen dubbel zo groot als zij (en twee keer zo dik) en hij probeert haar soms enthousiast te volgen maar ik heb de zielepoot daarstraks moeten helpen omdat hij te optimistisch was met door openingen tussen kasten te raken waar zij als klein gevaarte wel doorkan 😂 Momenteel heeft Tia een schoenendoos gevonden en is ze daarmee aan het gooien. Wat een chaos! En dat van een diertje van 20 cm! 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoe oud is Tia? Het klinkt namelijk als een gevalletje konijnenpuberteit. En zolang ze goed blijft eten is het niet zo erg als ze de snoepjes laat staan hoor, hooi is het belangrijkste 🙂

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

Mededelingen

  • Wie is hier

    Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.

×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .