Spring naar bijdragen
BobbyFloor

Konijn schijnzwanger vlak voor nieuw hok

Recommended Posts

Hoi!

Ik ga zaterdag mijn nieuwe hok (halen voor aan de ren natuurlijk) maar nu is een van mijn konijnen schijnswanger😬 ik had gehoord dat he het nest dan met rust moet laten maar hoe moet ik dat dan doen met het nieuwe hok? Want over een paar maanden word ze pas gecastreerd. Want ze is vaak rond de 2 weken schijnzwanger.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Als je het nieuwe hok hebt kan je dat gewoon neerzetten en het oude hok, en dus het nest, weghalen. Je hebt alleen kans dat ze dan nog een keer een nest gaat maken, en daarbij de nodige plukken haar weer uittrekt. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Je kan het inderdaad gewoon weghalen 🙂 Meestal zijn ze er ook maar een paar dagen mee bezig, best kans dat als je zaterdag gaat verhuizen, ze er alweer op uitgekeken is.

 

Ik heb nu alleen gecastreerde dames, maar zo niet, dan laat ik de nestjes liggen tot de dag dat ik het hok verschoon, dan gaat het er toch echt uit. Dat kan dus na 1 dag zijn of na 7 dagen, maar langer dan dat ligt het niet. Als je het na 1 dag weghaalt gaan ze soms wel weer verder nadat het hok verschoond is. Ik zorg altijd wel dat ze materialen zoals stro en hooi hebben om een nestje van te bouwen. Het is natuurlijk gedrag wat ze gewoon mogen vertonen natuurlijk 🙂 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

  • Wie is hier

    Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .