Ga naar inhoud

Regels van het hulp bij onverwachte nestjes forum


Evee
 Delen

Aanbevolen berichten

Dit forumonderdeel is alleen bedoeld voor mensen met vragen over onverwachte nestjes. Niet voor fokkersvragen, niet voor vragen over bewust gefokte nestjes of plannen om nestjes te fokken. Ook niet voor schattige babykonijnenfoto's.

 

Bunnybunch is een website voor de huisdierkonijnenhouder, niet voor fokkers. Fokkers mogen gerust mee kletsen op het forum over allerlei konijnenonderwerpen, maar voor topics over fokken en het nemen van nestjes is op ons forum bewust geen plaats. Met uitzondering van nestjes die echt onverwacht en ongepland zijn.

 

Graag een keer opgroeiende babykonijntjes meemaken zonder een nestje te fokken? Kijk of de lokale opvang misschien gastouders zoekt voor mogelijk zwangere voedsters en konijntjes die nog te jong zijn om gecastreerd te worden! Zo ervaar je toch de leuke, lieve, jonge konijntjes zonder dat je meewerkt aan het konijnenoverschot wat er is. De lijst met konijnenopvangen staat hier.

 

--------------------------------------------------------------------------

Regels forum "Hulp bij onverwachte nestjes"" :
*Dit forum is NIET voor fokkersnestjes. Deze topics zullen direct gesloten worden. Fokkers kunnen met hun vragen terecht op specifieke fokkersfora, waar meer mensen met ervaring zitten.
*Elk topic over een bewust en gewild nestje, welke tegen de regels is, zal na een verkregen antwoord direct gesloten worden.
*Dit forum is enkel voor mensen met VRAGEN over een onverwacht nestje. Foto's van nestjes mogen alléén geplaatst worden indien hier een directe vraag over is.. (dit i.v.m schattigheidsfactor)
*Topics die niet meer lopen, waarvan de inschatting gemaakt wordt dat de situatie 'normaal' is, de vraag beantwoord is of iets dat daar op lijkt, worden uiteindelijk ook gesloten. Daarmee worden (nutteloze) discussies voorkomen of dat leden van de nood een deugd maken door het topic te gebruiken om er een dagboek van te maken.

 

Aanvullende regels / tips:
- Wanneer leden alsnog aanvullende info in hun gesloten topic willen hebben(een hulpvraag dus)..wordt het topic alléén heropend indien de vraag in direct verband staat met dat topic of spoedig hierna volgt. De topicstarter kan een nieuw topic aanmaken wanneer het een nieuwe situatie betreft.

- Lees voor je een nestje wil nemen het volgende artikel goed door, hierin geven wij basisinformatie maar ook uitleg waarom wij niet achter het fokken met konijnen staan. Wij hopen dat je de keuze zeer goed overdenkt: Fokken en voortplanting van konijnen

- Dump geen huisdieren! Mocht je jonge konijntjes niet kwijtraken via verkoopsites, breng hem dan netjes naar een opvang. Hier vind je een lijst van konijnen en knaagdierenopvangen

- Tot slot wil ik mensen nog op hun hart drukken niet zomaar een nestje te nemen omdat het zo schattig is. Er kan een hoop ellende (gezondheidsproblemen) mee meekomen. Geloof mij, er is niets leuk aan doodgeboren of jong stervende konijntjes. En dat komt helaas veel voor bij konijnen. Daarnaast is het ook zo dat voor elk konijntje dat jij fokt, sterft er een in een opvang een eenzame dood. Wees je bewust van de risico's van fokken en de gevolgen, en doe het niet omdat je het zomaar leuk vind.

 

-  Heb je vragen over de regels of heb je hulp nodig met iets wat je zelf niet mag (topic sluiten, verplaatsen, iets aanpassen etc)  kun je een van de moderators of admins ook altijd benaderen. Dit mag ook altijd via de optie "rapporteer" bij elk bericht.

 

- Zorg dat je op de  hoogte ben van de forumregels. De regels van bunnybunch zijn hier te vinden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .