Ga naar inhoud

Goed hooi gezocht


Evee

Aanbevolen berichten

Op het moment gaan er helaas best een paar goede hooimerken uit de handel (natures best en beaphar). Ik zoek voor in de webwinkel nog naar een goed alternatief, maar vind het lastig om iets vinden wat en echt goede kwaliteit is, en ook in een wat grotere verpakking te krijgen is. Het liefst ook nog voor een leuke, betaalbare prijs.

 

Ik heb het tijssen hooi (grote balen, en op zich hele nette kwaliteit, maar niet zoals bijv. het natures  best bergweidehooi) en het JR farm hooi (bergweidehooi en weidehooi+paardenbloem, maar helaas vrij kleine baaltjes) al in het assortiment opgenomen, maar zoek eigenlijk nog verder. Het barn-i kruidenhooi is wel goede kwaliteit, maar alleen maar hele kleine pakjes. De afgelopen maanden heb ik heel wat getest, maar toch nog niets naar wens kunnen vinden helaas.

 

Qua budgethooi is er genoeg keuze, maar ik zoek dus eigenlijk wel echt premium hooi, een mooie mengeling, mooi groen, lange stengels.

 

Heeft er iemand misschien tips, welk (commercieel verpakt) hooi valt bij jullie konijnen goed in de smaak?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb Vitakraft natuurgoed bergweidehooi besteld. Dat kocht ik altijd voor ik overstapte op Nature's Best. Is qua prijs en kwaliteit redelijk vergelijkbaar. Het zit los in de zak, dus niet geperst, en het kost €7,49 voor 3,5 kilo. De enige reden dat ik daarmee gestopt was, was omdat de dierenwinkel altijd maar 1 of 2 zakken op voorraad had.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die heb ik ook wel eens geprobeerd, maar het probleem is dat die balen zo los zijn dat ik ze bijna onmogelijk kan verzenden. 1 baal = 1 doos. Dan lopen de verzendkosten wel heel erg op. Dat zou kunnen hoor, maar dan moet ik de verzendkosten in de baalprijs erbij rekenen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, dat schiet niet op. Dan zou je het hoogstens kunnen opnemen als een "alleen afhalen" product.

Heb je ook al eens gekeken naar het Vitakraft VitaVerde alpenweide hooi? Ik heb het niet gekocht, want Hornbach had alleen verpakkingen van een kilo, dus ik weet niet hoe het er uitziet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee die heb ik nog niet besteld volgen mij. Ik kan vitakraft alleen bestellen bij een leverancier waar ik nu niet zo heel vaak inkoop. Ben ook niet zo een grote vitakraft fan eerlijk gezegd. Maar als ze wel goede hooi opties hebben is het misschien wel de moeite waard. Zal eens kijken!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het hooi van Pets own choice binnen, maar vind het eigenlijk een beetje tegenvallen. De 1kg verpakking van het premium hooi is echt super mooi, maar de grote baal ervan is dan echt weer een stuk minder. Niet slecht, maar zeker niet zo goed als natures best was. 

Ik had ook het weidehooi besteld van dat merk, maar dat ziet er behoorlijk budget uit, dat ga ik denk ik niet opnieuw bestellen. 

 

Ik heb nu wel nog van Bunny nature, het vers grashooi baaltjes binnen. Dat is tot nu toe eigenlijk nog wel het mooiste hooi. Ook het duurste overigens. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier blijft Barn-I favoriet bij Binky en Monky. (maar inderdaad wel alleen in 500 gram te verkrijgen maar persoonlijk heb ik dat liever omdat ik voor m'n gevoel dan steeds vers hooi geef) Andere merken halen ze hun neus voor op. Vitakraft komt er bij mij sowieso niet meer in.

Puik gaat er ook goed in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik meng het hooi wat ik bij een boer haal regelmatig met Puik kruidenhooi. Dat Puik kruidenhooi vinden ze heerlijk, maar het is er ook alleen in kleine zakjes van 500/600 gram. Ik zoek in de winkel wel de groenere zakken er uit trouwens, maar die zijn er best veel. Als ik een handvol apart in het hok leg, gaat het altijd schoon op!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, het Vitakraft natuurgoed bergweidehooi is helemaal niets. Het zit niet meer los in de zak, maar redelijk geperst. Maar het is heel droog en stug. Het wordt hier neer over de grond uitgespreid dan gegeten, en dat snap ik best. Ik had 4 zakken besteld, als de andere drie ook zo zijn ga ik maar proberen om ze terug te geven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had afgelopen week echt van heel veel soorten zomaar 2-4 baaltjes besteld op proef. Tot nu toe vind ik het Bunny Nature versgrashooi er het mooist uit zien. En van pets own choice het 1kg premium berghooi, maar de grote balen dan weer niet. 

 

Ook zag ik dat van het barn-i kruidenhooi de kwaliteit minder is bij enkele smaken... droger, bruiner. Duidelijk last van de warme, droge zomer.  

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben ook altijd op zoek naar goed hooi, maar je merkt inderdaad dat de droogte deze zomer zijn weerslag heeft op de kwaliteit van 't meeste hooi. De kwaliteit tussen verschillende pakken van hetzelfde merk is ook enorm. Al met al nog steeds op zoek naar een goed basishooi. Mijn voedster is gelukkig niet zo kieskeurig, maar sinds een paar dagen hebben we een nieuwe ram en die heeft nog maar weinig hooi gegeten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

6 uur geleden zei Evee:

Ook zag ik dat van het barn-i kruidenhooi de kwaliteit minder is bij enkele smaken... droger, bruiner. Duidelijk last van de warme, droge zomer.  

 

Ja klopt maar dit verschilt heel erg per week per smaak. De ene keer is smaak 1 minder, de andere week is deze weer super mooi en is smaak 2 minder. Ik pak altijd de smaken die er het mooiste uit zien op dat moment.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er zit ondering wel wat verschil in, maar nu valt het echt wel meer op, dat het  droger is bedoel ik dan, dikkere, drogere stengels in het hooi. Normaal was er wel verschil in "grofheid" en lengte van de stengels inderdaad, maar was alles wel mooi groen. Wel wat kleurverschil, maar niets schokkends. Nu viel het mij op dat de echinacea-wortel duidelijk een stuk minder groen was. Dat is ook wel een van de hardst lopende smaken, maar ik hoop niet dat de rest van de smaken ook gaat volgen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .