Spring naar bijdragen

Vega / vegan topic 2019-2020


Recommended Posts

  • Reacties 244
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

De Jumbo gaat ook eieren verkopen waarvoor geen kuikens door de shredder gaan. Respeggt heet het keurmerk. Heel interessante ontwikkeling

Aww hadden jullie deze al gezien?      

De discussie vlees vs vega is allang beslecht en uitgebreid wetenschappelijk onderbouwd. Hoewel er ook vega producten zijn die wat minder fraai voor het milieu zijn dan andere is het altijd veel minde

Ik ben heel benieuwd naar die slagroom, ik zal eens kijken. Een tijdje tracteerde ik mezelf vaak op vers fruit met kant en klaar geklopte slagroom, verrukkelijk vond ik dat. Totdat ik op een dag zag dat daar rundergelatine in zat. Gatver! Sindsdien eet ik mijn vruchten graag met biologische Griekse yoghurt. Ik eet geen vlees of vis, maar melk, yoghurt, kwark en kaas laten staan zou ik echt lastig vinden. Ik ben al een moeilijke eter en lust vrij weinig. Ben bang dat ik geen betaalbaar ontbijt zou vinden dat ik weg zou krijgen 's ochtends (brood lukt niet, alleen zuivel), en ook 's avonds zou ik mijn bakje yoghurt voor het slapen gaan vreselijk missen. Respect voor de mensen die volledig diervriendelijk door het leven gaan, en ook nog eens gezond blijven, niet failliet gaan, en niet obsessief alleen nog maar met eten bezig zijn!

Link naar bericht
Deel via andere websites

De vegan slagroom van de ah vond ik niet super lekker. Een beetje een chemisch zoet smaakje aan. Niet vies hoor, maar niet vergelijkbaar met echte slagroom. Ook zakt een toef er van vrij snel in. Het is het toch net niet. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei Evee:

De vegan slagroom van de ah vond ik niet super lekker. Een beetje een chemisch zoet smaakje aan. Niet vies hoor, maar niet vergelijkbaar met echte slagroom. Ook zakt een toef er van vrij snel in. Het is het toch net niet. 

Oh da's jammer! Klinkt niet echt aantrekkelijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites

De meningen verschillen blijkbaar, het kost geen fortuin, dus gewoon proberen! Hoe lang laten jullie het staan dan? Ik heb mooi fluffy schuim, dat niet is ingezakt, maar daar krijgt het bij mij ook weinig kans voor.

  • Haha 1
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Dat is echt duur inderdaad. Hebben jullie de prijs van de abbot kinneys yog (zo noemen ze het nu) weleens gezien? Ik vind dat spul fantastisch maar ik schrok me dood toen ik de prijs zag. En ik kijk eigenlijk nooit naar wat iets kost, ik neem het gewoon mee als ik het wil hebben. Beetje luxe, dat weet ik.

Ik ben helemaal fan van de ah sojayoghurt met een vleugje kokos. Echt top spul. Ik gooi daar twee bananen en een mango doorheen en dan nog een eetlepel pindakaas. Helemaal top! Dadels er doorheen is ook lekker trouwens, maar dat is echt mijn guilty pleasure.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei Jamesthebunnybutler:

Dat is echt duur inderdaad. Hebben jullie de prijs van de abbot kinneys yog (zo noemen ze het nu) weleens gezien? Ik vind dat spul fantastisch maar ik schrok me dood toen ik de prijs zag. En ik kijk eigenlijk nooit naar wat iets kost, ik neem het gewoon mee als ik het wil hebben. Beetje luxe, dat weet ik.

Ik ben helemaal fan van de ah sojayoghurt met een vleugje kokos. Echt top spul. Ik gooi daar twee bananen en een mango doorheen en dan nog een eetlepel pindakaas. Helemaal top! Dadels er doorheen is ook lekker trouwens, maar dat is echt mijn guilty pleasure.

Ik ken wel de AH sojayoghurt,  maar die heeft een probleem met structuur vind ik, die is heel brokkelig. Heeft die met kokos dat niet?

Pindakaas door de yoghurt? Dat klinkt niet direct als iets heel lekkers vind ik. Dadels wel.

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 minuten geleden zei Marjoleink:

Ik ken wel de AH sojayoghurt,  maar die heeft een probleem met structuur vind ik, die is heel brokkelig. Heeft die met kokos dat niet?

Pindakaas door de yoghurt? Dat klinkt niet direct als iets heel lekkers vind ik. Dadels wel.

Ik snap wat je bedoelt met de structuur. Ik vind dat niet storend en kan zo even niet zeggen of die kokos dat heeft, geen idee.

Ja pindakaas maakt alles beter voor mij haha. Yoghurt met pindakaas, havermout met pindakaas, dadels met pindakaas, smoothies met pindakaas. Je zou zomaar denken dat het een verslaving is 😅. De meeste mensen kijken me ook raar aan en vinden het geen lekker idee idd, dus je reactie is niet gek haha.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Jamesthebunnybutler:

Ja pindakaas maakt alles beter voor mij haha. Yoghurt met pindakaas, havermout met pindakaas, dadels met pindakaas, smoothies met pindakaas.

Banaan met pindakaas niet? 

Ik at vroeger wel brood met pindakaas en banaan.

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 uur geleden zei Marjoleink:

Banaan met pindakaas niet? 

Ik at vroeger wel brood met pindakaas en banaan.

Ja hoor ook banaan met pindakaas. Maar niet op brood, ik heb echt een hekel aan brood 😉

 

7 uur geleden zei BunnieHop:

@Jamesthebunnybutler, ik vind het helemaal niet gek hoor!

Als je naar bijvoorbeeld atleten kijkt, die gooien meestal hele eetlepels door hun proteïne shakes heen.

 

 

Dat is waar ja! Nou denk ik opzich niet dat het heel gezond is als je dat doet, maar wel heel lekker haha...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Mijn moeder is daar een goed voorbeeld van ja 🤫😆

Een keertje een uurtje werken, thuis komen en vervolgens 15 uur in haar stoel zitten en er alleen uit komen voor véél te grote maaltijden..

En maar afvragen waarom ze aankomt aan mij! 😂 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...

Ik ben ook gek op kaas! Voor tosti's of hamburgers vind ik kaas van wilmersburger of violife prima, voor alle andere toepassingen echt niet. En niks kan parmezaan vervangen, ik hou zoveel van parmezaan

Link naar bericht
Deel via andere websites

Die vegankazen moet je alleen gesmolten eten, anders is het niet lekker. Voor tosti's en veganpizza's prima te doen en ik zou het als topping van een lasagne zonder zuivel ook nog wel aandurven. Probeer maar eens vegan ham + vegan kaas op een tosti, lekker hoor! Bijna alle kazen zijn gemaakt van kokos, dat proef je wel goed terug, vind ik. Daarom heb ik ook eens een kaas op basis van cashewnoten geprobeerd, maar die kun je niet (nauwelijks) verwarmen en vond ik niet echt smakelijk.

bewerkt door Kolino
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Evee locked this topic
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .