Ga naar inhoud

Doen of niet doen?


Aanbevolen berichten

Ik heb een vraag aan jullie. Al sinds de zomer tobt Belle met wat klachten, ze maakt een soort "kotsgeluid" een keer of 10 per dag.

Naar dierenarts geweest, maar die weet ook niet wat er aan de hand is.

Wat me verder opviel is dat ze wat magerder werd en moeilijk in haar wintervacht kwam. 

Een paar weken geleden is ze erg ziek geweest. Ze is toen een paar dagen binnen geweest, gedwangvoerd want ze wilde niets meer eten, nog magerder en een kale in haar nek. Afijn ze is toen gelukkig weer opgeknapt, maar de kale plek in nek zit er nog steeds.

Vanmorgen ben ik nogmaals met haar naar de dierenarts geweest. Om naar die kale plek in nek te laten kijken en omdat ze opeens moeilijk appel eet. Nu blijkt dat ze een gat in haar tong heeft en haakjes op haar kiezen. 

Ze maakte ook heel de tijd een raar geluid (koffiezetapparaat geluid) bij de dierenarts binnen. De dierenarts stelde me voor de keuze, of laten helpen aan haar kiezen of laten inslapen... schrok eigenlijk wel ze is nog maar vijf jaar. 

Wat moet ik nu doen? Waarom heeft ze zo'n kale nek?  Herkent iemand dergelijke klachten? 

Opereren of laten inslapen? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haakjes zijn wel op te lossen, maar een gat in de tong lijkt mij toch wel echt lastiger. Ik weet niet hoe dat zit, maar als ik zo lees wat voor klachten jouw konijntje allemaal heeft, klinkt het niet helemaal goed. Ik weet niet hoe groot / waar het gat precies zit? Of daar iets aan te doen is (hechten?) Komt het gat door de haakjes of heeft het een andere oorzaak? Zou het beter worden als de haakjes verholpen zijn? Is het probleem dat ze niet goed kan slikken door het gat in de tong? Verwacht de dierenarts dat het na gebitsbehandeling verbeterd?

 

Je zou voor een 2nd opinion kunnen gaan bij een andere konijnkundige dierenarts, misschien een die echt specifiek in konijnengebitten gespecialiseerd is? Niets ten nadelen van je eigen dierenarts, ik kraak hem niet af. Maar twee mensen weten meer dan één. Een andere dokter kan net een frisse blik, een andere kijk op iets hebben.

 

Het slecht in de vacht zitten en de kale plek in de nek is wel echt een teken dat de weerstand laag is, dat er echt iets mis zit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Denk dat het gat in tong komt van de haakjes op de kiezen. Weet het niet zeker. Heb verder ook geen idee wat ze aan die tong gaan doen. Hij kon ook niet garanderen dat na een gebitsbehandeling alle andere klachten opgelost zouden zijn. 

 

Hij wilde haar laten inslapen omdat ze dat "koffiezetapparaat" geluid maakte.  Komt volgens hem van pijn?

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedoel je knarsentanden? (dat klinkt toch niet echt als een koffiezetapparaat?!) Dat is wel iets wat konijnen doen door pijn. Maar haakjes kunnen ook best pijn doen, zeker als ze in je tong steken! Best kans dus dat die pijn een eind weg is na de gebitsbehandeling.

 

Is de vorige keer dat ze ziek was haar gebit ook goed nagekeken? Is het geen idee om gebitsfoto's te laten maken, zodat er een beter beeld is van de problemen in het bekkie?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gisterenmiddag nogmaals contact gehad met dierenarts... We hebben een zeer moeilijke beslissing genomen. Afgaande op de medische geschiedenis en toestand van Belle is op advies van de dierenarts Belle gisterenavond  ingeslapen.

Nooit eerder zo een nog betrekkelijk jong  konijn verloren, al mijn andere konijnen zijn heel oud mogen worden,  wat een verdriet....

Zo zielig wat mist Bobby zijn vriendinnetje.. Nu loopt hij een beetje verloren rond in het hok. Gelukkig krijgt hij zaterdag een nieuw vriendinnetje.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .