Spring naar bijdragen
Chaylee Labrouche

Gerbils vechten (help!)

Recommended Posts

Hi allemaal,

 

Ik heb in januari drie gerbilzusjes gekocht. Destijds wist ik nog niet dat je gerbilvrouwtjes beter met z'n tweeën kunt houden. Ik wilde er eigenlijk ook maar twee, maar het waren drie zusjes en ze zaten bij elkaar, dus ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om er eentje achter te laten. 

 

Het is het hele jaar goed gegaan, maar een tijdje had ik het gevoel dat het een beetje stroef ging tussen twee. Ze vochten niet echt maar renden wel achter elkaar aan en deden niet zo leuk naar elkaar. Daarna ging het gewoon weer goed, dus ik was heel opgelucht. 

 

Sinds vandaag hebben ze weer ruzie. Ze rennen achter elkaar aan, piepen heel hard (eentje tenminste) en drukken helemaal tegen elkaar aan. Ik heb allerlei horrorverhalen op het internet gelezen over gerbils die elkaar tot bloedens toe beten (soms zelfs doodbeten), dus ik raakte een beetje in paniek. Gelukkig hebben ze nog geen wonden o.i.d. 
Ik heb de gerbil die achter de ander aan zat nu apart gezet in een oude hamsterkooi, maar ze vindt het niet zo leuk. Ik heb de kooi boven op mijn gerbilarium gezet, zodat ze elkaar nog wel kunnen ruiken.

 

Ik weet nu niet zo goed wat ik moet doen. Ik durf ze niet meer bij elkaar te zetten, want ik ben morgen de hele dag op school (dus dan kan ik ze niet in de gaten houden). 
Ik weet ook dat ik niet onbeperkt de tijd heb, want als ik ze te lang van elkaar weg houd herkennen ze elkaar straks niet meer. 

 

Ik twijfel wat ik nu moet doen. Ik durf haar dus niet meer bij d'r zusjes te zetten, maar wil haar ook niet 'weg doen' (iemand zoeken die haar wil hebben om te koppelen aan een andere gerbil). 
Anderzijds wil ik haar ook niet alleen houden, want dat is gewoon ontzettend zielig. Er zelf nóg een gerbil bij nemen om zelf te koppelen kan eigenlijk ook niet; ik ben erg druk met school momenteel en koppelen kost veel tijd. Ik heb ook eigenlijk geen ruimte om twee van die megahokken in huis te hebben (ik heb een omgebouwde detolf als hok).

 

Mijn vraag is dus eigenlijk of iemand advies voor me heeft. Wat is de beste oplossing voor mijn gerbil? Ik weet echt even niet wat ik moet doen :( 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Gerbils koppelen is zo makkelijk niet weet ik, maar ik heb er zelf weinig ervaring mee.

 

Is het geen optie om als het niet gaat naar 2 gerbilverblijven te gaan, dus nog een 4e gerbil er bij te zoeken? Hoewel dat volgens mij ook al lastig is, als ze een jaar oud zijn. Gerbils koppelen als ze volwassen zijn is niet zo makkelijk weet ik.

 

Misschien dat iemand anders die wel koppelervaring heeft met gerbils je nog verder op weg kan helpen?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik zou de overige bij een fokker laten koppelen aan een jonge gerbil. Dan hoef je zelf niet te koppelen en blijft de overige gerbil niet alleen

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Zelf een tweede hok nemen heb ik zoals ik al zei eigenlijk geen ruimte voor, omdat ik zo'n groot hok heb (en ik ze ook niet in iets kleiners zou willen zetten). Ik heb vier verschillende fokkerijen gemaild, misschien dat ze haar willen koppelen en dan misschien ook willen houden... hoewel ik ergens toch hoop dat er een andere manier is :(

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

  • Wie is hier

    Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.

×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .