Ga naar inhoud

Konijnen en vuurwerk / jaarwisseling


Evee

Aanbevolen berichten

Aaah, ja....

Het is bekend dat wilde vogels zich midden in de nacht, terwijl ze moeten rusten, helemaal lijp schrikken en tot op grote hoogte vliegen in het donker. Sommige schrikken zich letterlijk dood. Wij weten dat het geweld komt om 12 uur, maar voor hun breekt ineens, midden in de nacht, de hel los! En op het hondenforum lees ik berichten van mensen die niet meer weten wat ze met hun doodsbange hond aanmoeten. En berichten van inmiddels vermiste honden en katten, gevlucht na een vuurwerkklap. Lijkt me echt vreselijk om mee te maken. Ik gun iedereen zijn lol, ook als dat misschien niet mijn lol is. Maar vuurwerk voor particulieren is niet meer van deze tijd!

Geesten verdrijven in deze moderne tijd? Met vele gewonden, flinke milieuschade, angstige dieren, materiële schade enz enz. tot gevolg.

Waar het vroeger rotjes waren zijn het tegenwoordig haast bommen. Van mij mag het allemaal stoppen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Van mij mag het ook afgeschaft worden. Er zijn zoveel mensen en dieren die er last van hebben. Maar vooral snap ik niet dat we het normaal vinden dat er zoveel gewonden vallen. Normaal wordt iets, als er 1 gewonde valt, uitgebreid geanalyseerd en meestal verboden. Maar bij voorwerk vinden we dat opeens betuttelend...

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor jullie duidelijke en verhelderde antwoorden. Het lijkt redelijk goed te gaan ondanks het vuurwerk. Ik heb er voor gekozen om het dit jaar aan te kijken en tijdens het vuurwerk bij hun te gaan zitten naast het hok, dit om te kijken hoe ze reageren. Tot nu toe lijkt het goed te gaan, maar het echte knallers moet nog beginnen uiteraard. We hebben een gedeelte extra dicht gemaakt een soort extra nachthok, dit om het vuurwerklicht tegen te gaan en ze de extra ruimte te geven. Extra appeltje en groenvoer wat ze heerlijk vinden zit toegevoegd met snoepgoed voor de Nijntjes. Ik denk dat ik er meer last van heb dan hun, althans dat hoop ik dan ook. Ze staan onder een grote overkapping en naar mijn mening ook veilig zeker met mijn eigen toezicht.

wanneer ze in paniek gaan raken of zoals eerder gebeurde met de voedster, dan pik ik ze eruit en ga met ze in de s huur zitten. Meer kan ik helaas niet doen. Ik hoop op een goede jaarwisseling voor de Nijntjes. Voor luie uiteraard ook, dank voor jullie respons de afgelopen periode.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij kwamen tegen 2 uur thuis en toen werd er in de buurt nog best veel vuurwerk afgestoken. Mijn voedstertje kwam even een aaitje halen en mijn rammetje zat heerlijk te slapen in het stro in het nachthok. Ze hebben gelukkig amper last van het vuurwerk (ze zitten buiten in de tuin).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier ook prima verlopen. Ik verbaas mij er elk jaar weer over hoe relaxed ze eigenlijk zijn onder het geweld. Ze zitten gewoon in hun eigen bekende verblijf in de tuin. Om 22.00 uur gedroegen ze zich tijdens het voeren enthousiast, zoals altijd, ondanks de harde knallen die er toen al veel waren. Toen ik na middernacht nog even ging kijken kwamen ze verbaasd naar me toe en namen een handje vol peterselie dankbaar aan. Ze vroegen zich vast af wat ik in dat late uur nog in de tuin deed...😆

Vanmorgen geen rondvliegende grote groepen schetterende kauwtjes boven ons huis bij zonsopgang, maar er waren wel een aantal bij de voedertafel en ook 'mijn' musjes waren vanmorgen gelukkig weer paraat. Onze hond heeft haar eerste jaarwisseling ook probleemloos doorstaan, lekker kauwend op een bot.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook Koos heeft het goed doorstaan.

Ik had gisterenavond wat platen boven op de ren gelegd zodat eventueel restanten vuurwerk opgevangen werden.

Midden in de nacht, in het heetst van de strijd, ging ik even kijken bij hem maar hij zat in zijn nachthok en best wel relaxed.
Schijnbaar deden de zware knallen hem niet zoveel.
Vanmorgen viel hij al weer aan op zijn brokjes.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Onze nijnen vonden het toch wel eng. Ze zaten gewoon buiten in hun grote ren met genoeg schuilplekken. Had over een deel nog een laken gehangen tegen het flitsen. Het eerste deel zaten ze ook aan die kant, later in hun nachthok. Hele tijd in vluchtmodus, flaporen van Pieter naar voren en schrikachtig om zich heen kijken. Gelukkig was het ergste rond 00.30 uur al over, en toen waren ze ook wel weer redelijk ok. Nog wat lekkers gegeten en de volgende dag reageerden ze weer zoals normaal. Ik vond het vooral bij Pieter spannend want die heeft begin 2018 EC gehad, geen zin in nog een keer! Maar het lijkt dus mee te vallen gelukkig! 

Gelukkig nieuwjaar allemaal! 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .