Ga naar inhoud

Hoe straf je een stout konijn?


Myriam

Aanbevolen berichten

Nee das ook zo maar als het je eerst knijn is is dat best moeilijk hoor !! spreek uit ervaring stomme voedster hier haha

Maar anders een bouwvakker handschoen aan doen en hem weg duwn aan de kant huppa .. en dat paar dagen volhouden

dat werkte hier wel heel goed

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 59
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Dat je er bang voor wordt is best voor te stellen Myriam...

Wij hebben hier ook zo'n pitbulkonijn. Zus (haar naam) zit in een hok buiten en mag haar tijd hier uitzitten, maar ik heb verder niets met haar...Ze wil gewoon niet. Prima.

Zelf denk ik dat ze vééél te jong te koop aangeboden is in de dierenwinkel en ik er in getrapt ben..We hebben haar laten 'helpen' in de hoop dat dat een oplossing zou zijn, maar tevergeefs.....

Maar goed, over naar jou.........

Het enige wat zal helpen is zodra ze op de bank springt, haar in haar nekvel pakken, naar beneden duwen en van de bank af zetten. PUNT.

Waarschijnlijk werkt jouw schrikreactie bij je konijn óók een schrikreactie op en valt ze daarop aan...(dat komt er nog eens bij dus)

Het is verder aan jou in hoeverre je het wil proberen....maar ik kan me levendig voorstellen dat je er weinig zin meer in hebt. Ook hier was/is iedereen bang voor Zus...Behalve ik dan, maar pogingen om te aaien doe ik ook niet meer hoor.....

En eerlijk gezegd is het ook geen doen om vanwege je aanvallende konijn verplicht je schoenen aan te houden in de woonkamer...

Ik ga er van uit dat sommige konijnen gewoon niet kunnen...........en dat zal je dan moeten accepteren (of respecteren ?)....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb vroeger als kind ook zo'n bijt-konijn gehad. Ik had altijd een kinderbezempje naast mij staan (ik was ook nog een kind toen, hahaha) en daarmee 'veegde' ik hem bij mijn schoenen, kleding en bed vandaan. Hij beet altijd in het vegertje uit nijd. Daardoor associërde hij mijn handen niet met straf en bleef hij wel 'aaibaar'.

Maar het was wel een neurotisch beest hoor... is altijd zo gebleven. Kinderen die kwamen spelen op mijn kamer, viel hij ook aan!! Uiteindelijk was mijn moeder het zat (hij had haar ook goed te pakken gehad!) en is hij gaan wonen in een natuur educatie centrum en kreeg ik een andere. Ik zocht hem daar regelmatig op, en ze zeiden dat hij iedereen altijd aanviel, ook de kippen die daar liepen! Dus je kan gewoon een konijn hebben met een kronkel in zijn hoofd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat ik hem toch binnenkort, als ik tijd heb (druk met mn studie) naar het asiel breng. Daar was hij toch heen gegaan als ik hem niet eerst in huis had genomen. Ik heb het geprobeerd, maar het gaat niet lukken. Ik hoop dat er iemand is die sterker in zn schoenen staat dan ik.. Ik hoop dat jullie me nou niet allemaal heel zwak en slecht vinden. Wel heel erg bedankt voor alle hulp en tips en advies!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je bent niet zwak, dit dier als huisdier was niet je keuze en je hebt het geprobeerd...

Beter dan de vorige eigenaar, neem je in ieder geval nog de moeite om het naar het asiel te brengen....

Aan de andere kant, wie weet hoe lang het al losliep....dan kan je zo'n dier echt niet ineens in huis laten lopen...

Je keuze is jammer, maar wel goed te begrijpen...

Althans, voor mij wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik probeer nu een asiel te vinden dat ruimte heeft voor Moos, maar alles zit vol.. En hier in Leiden wilden ze hem niet omdat ik "afstand van hem doe." Maar ik heb hem natuurlijk ook maar gevonden, het ligt niet aan mij dat het niet lukt.. Ik wilde hem alleen maar redden, alleen lukt me dat niet.. Anders maar zeggen dat ik hem gevonden heb en er niet bij vertellen dat hij een korte tijd bij mij gewoond heeft..

Ik hoop dat ze hem in Rotterdam kunnen hebben...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .