Ga naar inhoud

Alleen hooi?


Ginny

Aanbevolen berichten

Het is heel belangrijk dat een konijn goed hooi eet, maar het heeft nog wel brokjes nodig ter aanvulling om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Het beste geef je brokjes die allemaal hetzelfde zijn, geen gemengd voer. Goed voer is o.a.: Hope Farms Super Trio, Supreme Selective en Beaphar Care+. Deze vind je ook in de webwinkel van BunnyBunch.

 

Je geeft maar een beperkte hoeveelheid brokjes per dag. Reken op zo'n 20 - 25 gram brokjes per kilo konijn. Konijnen vinden brokjes erg lekker en een gezond konijn zal doen alsof hij uitgehongerd is als hij brokjes krijgt en in 1 keer zijn portie opeten. Je kan zijn dagelijkse portie ook verdelen over 2 voermomenten op een dag, maar je kan het ook in 1 keer geven. Merk je dat je konijn wat dik is dan geef je wat minder, en als hij mager is juist wat meer. Bij een konijn met een goed gewicht kan je de ruggengraat en de ribben wel voelen, maar het moet ook weer niet als vel over been voelen.

 

Welkom op het forum!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt je konijn ook langzaam laten wennen aan verse groente als hij/zij oud genoeg is. Begin met een klein stukje per keer van de veilige groente (zie Google voor info), ze kunnen soms diarree krijgen van een teveel. Dat in combi met lekker veel hooi en een beetje biks is hartstikke genoeg voor een konijntje 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, alleen hooi is niet genoeg. Het is wel zo dat 70-80% van de voeding uit hooi en grassen mag bestaan. Maar aanvullend is er wel extra voer nodig (5% brokjes, ongeveer 20 gram per kg lichaamsgewicht van het volwassen konijn, 10% vers groenvoer en 5% gezonde snacks zoals knaaghout, fruit en/of gedroogde kruiden). 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .