Ga naar inhoud

Gewicht voedster voor castratie


dexenbobbi

Aanbevolen berichten

Bobbi zou nu officieel de 6 maanden voorbij zijn, ze is alleen nog steeds heel klein van stuk: 850 gram. Ze is wel goed gegroeid, gewicht is de afgelopen 2-3 maanden verdubbeld. We willen haar graag castreren. Om de gezondheidsredenen op termijn maar vooral omdat ze veel hormonaal gedrag vertoond inclusief sproeien. Heel fijn bij een binnenkonijn 😉

 

Vraag is dan ook of het verstandig is om haar al te castreren vanwege haar lage gewicht of dat we het beter uit kunnen stellen. Ben alleen bang dat het sproeien een gewoonte gaat worden en dat heb ik als het even kan liever niet. Ze is verder gezond, eet goed, is actief en wordt ook iets minder bang inmiddels.

Link naar reactie
Delen op andere sites

21 uur geleden zei Dollie:

Die vraag kan alleen beantwoordt worden door iemand die het konijn heeft kunnen bekijken en onderzoeken. Ik zou even contact opnemen met je dierenarts dus.

 

Uiteraard al gedaan, maar dierenarts geeft aan dat het in principe gewoon kan omdat de gasnarcose afgestemd wordt op haar gewicht maar dat het wel een risico zal zijn voor haar, ook vanwege haar stress levels. Vandaar de vraag om advies.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .