Ga naar inhoud

Onophoudelijk knagen aan kooi, help!


KristyHL

Aanbevolen berichten

Dan heeft hij misschien gewoon de ochtendkriebels. Ik heb er ook 1 die een draak is 's ochtends. Die is zelfs weleens ontsnapt en op ontdekkingsreis gegaan (vannochtend nog 8)). Leuk joh als je dan 's ochtends de woonkamer in komt en je vindt plantenlijkjes en kapotte kussens met een nijn op een plek waar ze niet hoort. :') De ander is 's avonds juist weer hyper actief en gaat dan rennen. Ik heb er ooit één gehad die ging lopen keilen met haar belletjes-balletje om half 11 's avonds en nog één die haar hele hok overhoop groef 's nachts. Konijnen zijn ochtend/avond dieren, dus dat zou een prima verklaring kunnen zijn!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb echt het allerbeste met mijn konijntjes voor, maar helaas ben ik geen expert en moet ik ook nog leren. Ik ben dan ook dankbaar voor jullie tips. Maar vind het wel jammer dat ik zo bekritiseerd word. Ik heb met alle tips die jullie gaven iets gedaan, behalve die van de ren omdat die mogelijkheid er even niet is. Ik ben dezelfde avond nog op zoek gegaan naar takken, de knaagstenen zijn eruit, ik let op dat ik ze 's ochtends niet direct eten geef enz. We zijn zelfs aan het kijken of we niet tijdelijk zelf iets van een soort ren kunnen maken, zodat ze meer ruimte krijgen.

Wat de kooi betreft, ik snap dat ze meer ruimte nodig hebben. De planning was ook al langer om naar een huisje met een tuin te verhuizen,
maar nadat mijn vriend plots met een zware blessure meer dan een half jaar thuis kwam te zitten van zijn werk, liep dat plan in  het water. We "kregen" ons eerste konijn van een bekende nadat zij 0 mogelijkheid had om er voor te zorgen, ik wilde helpen. Vroeger een aantal jaar konijnen gehad, maar ik was jong en die zaten buiten. Ik ben me direct gaan verdiepen in hoe ik het beste voor ze kon zorgen, zonder de tuin en met minder ruimte. Ik wilde het goed doen en ze een fijne omgeving geven. We zijn direct voor een maatje gaan kijken. Voordat we hem kregen zouden we voor een andere woning gaan kijken totdat dat gebeurde. Nu mijn vriend weer hersteld is, zal er ook snel een huisje met een tuin voor ze komen!
Maar er zijn konijnen die in veel kleinere kooien binnen zitten.. De kooi  hier is ongeveer 1.35mxbijna een meter en dat keer 2+ nog die derde ruimte.. Toen er bleek dat we nog niet konden verhuizen, hebben we direct met hulp van schoonmoeder deze kooi gekocht, 1 van de grootste die we konden vinden wat toch hier binnen zou passen.. Ik wilde het beste voor mijn nijntjes nadat ik ze de tuin niet kon geven.
Van het eten was ik me bewust, toch bedankt! Ik gooi het bakje niet helemaal vol en vul het bij wanneer het leeg is. Meestal na 1-1,5 dag soms 2 dagen. Verder krijgen ze zo goed als onbeperkt hooi, groente ed. Ik houd goed in de gaten of ze niet te dik worden.
Ik begrijp dat dit niet de ideale situatie is, en ik had het ook heel graag anders voor ze gezien. Maar ik doe mijn best om het ondanks de omstandigheden zo prettig mogelijk voor ze te maken. Het zijn mijn schatjes en ik wil het echt het allerbeste voor ze.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Piku en marjoleink
Niks is veilig in de kooi het 's nachts hier! Totaal geen problemen mee ook. Takken, balletjes, hooi, wc-rolletje met hooi, tunneltje, letterlijk alles vliegt door de kooi. Maar daar heb ik gelukkig geen last van en ik vind het ook totaal niet erg want dan hebben ze nou eenmaal veel energie. Het is ook niet storend. Alleen het knagen is zo'n vervelend geluid en op zijn ergst gewoon een half uur-3 kwartier non stop achter elkaar. Dat ie er zelf geen genoeg van krijgt na een tijdje verbaasd me nog steeds.

Gelukkig begint het nu wat minder te worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur geleden zei KristyHL:

Ik heb echt het allerbeste met mijn konijntjes voor, maar helaas ben ik geen expert en moet ik ook nog leren. Ik ben dan ook dankbaar voor jullie tips. Maar vind het wel jammer dat ik zo bekritiseerd word.

Ik heb even terug gelezen en het leek mij nogal meevallen. Maar het gaat niet over mij, dus dat kan ik makkelijk zeggen. Ik probeer zelf alleen maar tips te geven. Ik heb bij mijn eerste konijn ook alles fout gedaan, dus ik weet hoe moeilijk het kan zijn.

 

Toch is een ren denk ik het beste advies dat we je kunnen geven. Ook al is je hok relatief groot, ze kunnen er niet uitgebreid in rennen. Ik denk persoonlijk ook dat het beter is als ze altijd evenveel ruimte hebben. Het zou leuk zijn als dat huis met tuin er komt (ook voor jullie) en ze meer ruimte krijgen.

 

Wat betreft het eten: ik zou ze per dag een afgepaste hoeveelheid geven. Op die manier weet je zeker dat ze niet teveel biks en te weinig hooi eten. Hooi is toch het belangrijkste.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 12-5-2018 at 18:28 zei KristyHL:

<knip>


Het is soms best lastig als dingen niet lopen zoals je hoopt, dat begrijp ik. De tips om een ren /meer ruimte neer te zetten zijn waarschijnlijk alleen wel de meest bruikbare tips die je zult krijgen voor het knaagprobleem. Daar kan ik verder niet veel aan veranderen ;)

Wel wil ik nog even zeggen dat ik het heel leuk vind dat je de andere tips ook echt meeneemt en dat het heel fijn is dat je je zo bekommert om een konijntje wat anders waarschijnlijk een stuk slechter terecht was gekomen. Hopelijk komen jullie zelf ook snel in een betere situatie terecht, en dan is er met een ruimere ren werkelijk geen punt meer van kritiek dat ik kan bedenken :)

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .