Ga naar inhoud

Troepmaker


Amy Rose

Aanbevolen berichten

Hoi!

 

mijn voedster maakt van haar hok telkens een hele grote bende. Ze gooit alles uit haar wc en als ze rond mag lopen door de woonkamer probeert ze ook vanalles kapot te maken. Is hier wat aan te doen? 

 

Ze heeft een “hok” van +12m2, is gekoppeld aan een gecastreerde ram en dat gaat ook heel goed.

Per dag probeer ik haar minimaal 6 uur uit haar hok te laten dat ze door de tuin en woonkamer kan wandelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zorgen dat ze genoeg spullen heeft die gesloopt mogen worden :)  Graven, knagen, krabben, is allemaal heel natuurlijk konijnengedrag. Het is dus niet af te leren. Binnen in huis is het soms wat lastig, maar als je zorgt dat ze in het verblijf voldoende uitdaging heeft kan het wel "verplaatst" worden. Maar afleren is niet mogelijk.

 

Denk bijvoorbeeld aan een graafbak, een stapel oude handdoeken waar ze in mag graven, voldoende knaaghout en sloopspeelgoed, voedselverrijking (brokjes in een eierdoos stoppen bijvoorbeeld), regelmatig even wat nieuws aanbieden wat weer interessant is, al is het maar een kartonnen doos of rieten mandje. Een bende zal het nog steeds worden, maar als het goed is slopen ze dan alleen dingen die gesloopt mogen worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .