Spring naar bijdragen
Evee

Lijst met konijnkundige dierenartsen

Recommended Posts

De lijst met konijnkundige dierenartsen is verhuisd. Het is geen forumtopic meer, maar een artikel.

 

Ik ben nog druk bezig alles over te zetten en te updaten. Op dit moment staan nog niet alle provincies er in, maar ik heb de oude lijst ook nog gelinkt in het artikel. Komende tijd zal ik als ik tijd over heb elke keer een stukje verder updaten.  Het zijn echt heeel veel dierenartsen, veel meer dan toen wij begonnen met de lijst haha.  De oude lijst staat hier.

 

 

De nieuwe lijst is hier te vinden: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/nieuws/post/lijst-met-konijnkundige-dierenartsen

 

 

Voorheen vroegen wij geen motivatie om een dierenarts op te nemen op de lijst. Die wil ik er nu wel graag bij gaan zetten. Staat jouw dierenarts dus op de lijst, wil je dan misschien kijken of de naam van de konijnkundige arts binnen de praktijk er al bij staat, en of je eventueel nog een motivatie kan geven waarom de dierenarts volgens jou op de lijst hoort (een bepaald specialisme op konijnengebied misschien?).

 

Staat er iets tussen wat niet (meer) klopt, of vind je dat jouw dierenarts ook op de lijst moet komen, laat het dan gerust ook even weten in dit topic! Bedankt!

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Wil je een dierenarts aanmelden, dan hebben we de onderstaande gegevens nodig:

Naam kliniek:
Naam dierenarts:
Adresgegevens:
Provincie:
Telefoonnummer:
Website:
Reden toevoeging:
 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Naam kliniek: De Kleine Helden
Naam dierenarts: Caroline Frederix en Gaston Köllmann
Adresgegevens: Heldenplein 8, 3500 Hasselt, België
Provincie: België - Limburg
Telefoonnummer: +32 11 49 42 08
Website: https://www.dekleinehelden.com/
Reden toevoeging: Zeer ruime ervaring met konijnen, zeer goede en begripvolle dienstverlening. Niet duur en duidelijke prijsafspraken.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 3/22/2018 at 19:07 zei IreneM:

Het Hazewinkel is gestopt als standaard dierenartsenpraktijk, ze behandelen alleen nog paarden.

Daar zat ik al aan te twijfelen toen ik de website zag!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Het Nederlandse deel van de lijst is geupdate. Ik heb er wel een aantal klinieken afgegooid, bijv. waar de dierenarts waarvan was aangegeven dat die konijnkundig was niet meer bij de praktijk op de website vermeld stond en als de website niet werkte of ik de kliniek nergens kon terugvinden.

 

Bij heel veel praktijken hebben wij geen reden van aanmelden en geen naam van de konijnkundige arts doorgekregen. Staat jouw dierenarts op de lijst en weet je die gegevens, zouden jullie ze dan nog door willen geven aan mij? Bedankt!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik begrijp niet zo goed dat bij de lijst in de inleiding staat:

..."Uitleg over de lijst

Hieronder vind je een lijst met dierenartsen die door onze forumleden als konijnkundig bestempeld zijn. Deze dierenartsen volgen bijscholing over konijnen en zorgen dat hun kennis up-to-date is".


terwijl bij een hele hoop artsen staat: "Aangemeld door forumlid, motivatie niet bekend". 
Dan vraag ik me af: hebben jullie navraag gedaan of de arts aan deze criteria voldoet?

Ik lees ook vaak: "Naam dierenarts:    Niet bekend om welke dierenarts het gaat".  (bij klinieken).

Dat doet mij toch vermoeden dat dit niet het geval is.

Ik kan me natuurlijk vreselijk vergissen en het totaal verkeerd begrijpen, maar hopelijk begrijp je dat ik dus op geen enkele manier kan inschatten in hoeverre deze lijst iets zegt, afgezien van het feit dat het aanbevelingen van forumleden betreft; natuurlijk waardevol.  Maar dekt de inleiding (op dit moment?) de lading wel?  Dus, volgen deze dierenartsen inderdaad bijscholing etc?

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

De lijst is recent veranderd van een forumtopic met maar beperkte informatie, naar een artikel met uitgebreidere informatie. Aangezien we in het forumtopic alleen de naam en adres van de kliniek vroegen, en geen naam van dierenarts, motivatie waarom etc. Staan er op dit moment dus ook veel dierenartspraktijken tussen waar we die informatie (nog) niet van hebben. De definitie van konijnkundig is wel hetzelfde gebleven, dus als het goed is gaat het wel echt om dierenartsen of dierenartsenpraktijken waar tenminste één dierenarts echt konijnkundig is. Nee, ik heb niet alle klinieken nagebeld om het na te vragen, de lijst is gebaseerd op aanmeldingen van andere konijnenbaasjes. Gezien het aantal dat er op staat (en er nog bij moet, want Belgie moet ik nog in de lijst verwerken) is dat ook geen doen, alles nabellen. Emailen zou kunnen, maar zoals je in de konijnenopvangen lijst zal zien, waar ik dat wel heb gedaan, krijg je dan nog van de helft geen reactie. 

 

 

Er staat ook duidelijk deze melding bij: "LET OP! Deze lijst is puur gebaseerd op ervaringen van forumleden en bezoekers. Heb jij een compleet andere ervaring met een dierenarts, laat het ons dan weten, zodat we de lijst kunnen aanpassen"

 

 

Ik heb wel nog een heleboel aanvullingen gehad inmiddels hoor, van leden, maar moet er weer even een keer goed voor zitten om die informatie ook weer bij te werken, het opzetten / bijhouden van zo een lijst is echt een behoorlijk klus.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Wij zijn via deze lijst bij Dierenkliniek Goes terecht gekomen. We vinden Marten van den Boomgaard een hele fijne dierenarts die heel rustig met onze konijntjes om gaat. Dex maakt er altijd een enorm circus van maar toch is hij absoluut niet bang wanneer hij er weer heen moet. Ook de castratie van Dex is daar heel goed gegaan. Het personeel is ook super lief voor de diertjes dus wat ons betreft een terechte plek op deze lijst!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

De lijst is weer helemaal bijgewerkt. Nu staan er ook dierenartsen in Belgie en in de provincie utrecht op. Ik heb de lijst wel moeten splitsen helaas, omdat het er te veel werden en de pagina begon tegen te sputteren. 

 

https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen/post/lijst-met-konijnkundige-dierenartsen/

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik dacht net, ik zal ook een aanbeveling doen voor dieren arts praktijk schellerlanden in Zwolle. Ik kon deze onlangs niet vinden onder de subcategorie Overijssel. Het is echter zeker wel een Konijnkundige praktijk die onder andere nauwgezet de Wilhelmina kliniek ontwikkelingen volgt en implementeert. Actief door verwijst naar konijnen trimmer kalumi bij vacht issues. ( Ook daar met goed resultaat verder geholpen) heel actief inzet op konijnen welzijn en informeren daaromtrent.

 

Maar bij toeval zie ik hem in het voorbij scrollen onder provincie Flevoland staan. Hij staat er dus wel tussen , alleen op de verkeerde plek.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Dierenkliniek Oudorp (Alkmaar) staat in de lijst, wij zijn kort met onze konijnen bij deze dierenkliniek geweest, maar zijn daar heel snel weggegaan door een van de assistentes. Na een blaasgruis operatie wilde een van onze konijnen (Luna) na het wakker worden niet eten en keutelde zij ook niet meer. Ondanks dwangvoeding en medicatie keutelde zij na 1,5 dag nog steeds niet. Toen wij aangaven dat we haar dan mee naar huis wilde nemen omdat we dachten dat het haar misschien goed zou doen om in haar eigen omgeving te zijn en vooral weer bij haar broer te zijn, was de assistente keer op keer streng: nee, zij mocht pas mee naar huis als ze zelf at en weer keutelde. Omdat dit na 1,5 dag dus nog steeds niet het geval was zijn wij gaan pushen: jullie kunnen in de kliniek niks meer voor haar doen, de tijd dringt en die medicatie kan ik zelf ook geven thuis, we willen haar meenemen. Dit mocht niet van de assistente. Had ik toen braaf geluisterd, had Luna het waarschijnlijk niet overleefd.. Na flink pushen vond de assistente dat de de DA Luna eerst nog moest onderzoeken en dat we het dan met de DA moesten bespreken. Gelukkig was de DA minder star, onderzoeken bleek onmogelijk (Luna vindt dierenartsen niet zo lief en had ondanks alles nog voldoende vechtlust 🙈) maar zij zei wel meteen: neem haar maar mee naar huis, probeer het maar, een laatste redmiddel. Zo gezegd, zo gedaan, mevrouw sprong thuis haar reismandje uit, nam meteen een hap hooi, werd helemaal wakker toen ze haar broer weer zag en zat binnen 5 minuten op het toiletje, waar zij keurige keuteltjes legde... 🐇

 

Hoewel de dierenartsen goed gehandeld hebben, zijn wij hier te kort geweest om te beoordelen of zij konijnkundig zijn. Maar dat de betreffende assistente absoluut niet konijnkundig is...dat is misschien wel een waarschuwing waard. Ik heb even op hun website gekeken en deze assistente staat er nog steeds op als werkzaam bij de kliniek.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Dierenarts in Dordrecht, Zuid-Holland

Basic vets Hospital, locatie Krommedijk

 

En dan wel specefiek dierenarts Jacqueline Erens zij is de konijnen specialist. Niet alle dierenartsen bij Basic Vets zijn even kundig mbt konijnen. 

 

Ze heeft me goed geholpen met mijn vorige konijn en nu ook met mijn huidige konijn. Volgens mij volgt ze ook konijnen bijscholing. Zelf heeft ze ook 4 konijnen. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Naam kliniek: DierEnDokter 

Naam dierenarts: Jesse Lenssen

Adresgegevens: Verschillende locaties in Eindhoven, Helmond en Mierlo

Provincie: Noord-Brabant

Telefoonnummer: 040-2112450 

Website: http://www.dier-en-dokter.nl 

Reden toevoeging: Ruime openingstijden, voor konijnen maken ze nog dezelfde dag een afspraak. Ook in het weekend en 's nachts bereikbaar met een noodnummer. Verschillende dierenartsen hebben verschillende expertises, wat de kliniek erg waardevol maakt. De locaties waar de dierenartsen werkzaam zijn rouleren per dag. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Naam kliniek: DierenDokters Voorburg
Naam dierenarts: Aline Rodts
Adresgegevens: Prins Bernhardlaan 3, 2274 HT Voorburg
Provincie: Zuid-Holland
Telefoonnummer: 070-3872222
Website: https://www.dierendokters.com/dierenarts-dierenkliniek/voorburg
Reden toevoeging: Dierenarts Aline Rodts heeft verschillende cursussen afgerond over konijnen en knaagdieren en blijft de nieuwste ontwikkelingen volgen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

De volgende kun je van de lijst halen: dierenkliniek Oudorp in Alkmaar en dierenkliniek Stadt& Land in Alkmaar. Beiden hebben, ook volgens hunzelf, geen konijnkundige dierenartsen in huis. Ik ben dus nog steeds op zoek naar een konijnkundige in deze regio! 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
7 uur geleden zei LauraE:

De volgende kun je van de lijst halen: dierenkliniek Oudorp in Alkmaar en dierenkliniek Stadt& Land in Alkmaar. Beiden hebben, ook volgens hunzelf, geen konijnkundige dierenartsen in huis. Ik ben dus nog steeds op zoek naar een konijnkundige in deze regio! 

Bedankt voor het doorgeven!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Pasted as rich text.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .