Ga naar inhoud

Hie kan ik het beste spelen met mijn konijnen?


Liesbeth04

Aanbevolen berichten

Hallo,

sinds een paar maanden hebben mijn konijnen een grotere ren in de tuin gekregen. De  konijnen zijn heel blij met hun grotere ren en toen maakten ze ook veel binky's... Maar sinds laatst vervelen ze zich vaak en zitten ze naast elkaar in hun hok... Soms graven ze ook wel nog tunnels. Ik had ook eerst wat speelgoed voor hun gekocht maar dat is allemaal al kapot geknaagd... Maar nu de vakantie start heb ik meer tijd voor mijn konijnen en dus vraag ik me af hoe ik samen met mijn konijnen het leukste kan spelen. En hebben jullie nog wat tips voor speelgoed dat hen niet zo snel verveelt?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij onze informatieve artikelen staat veel informatie over spelen en speelgoed: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-speelgoed/

 

in dit artikel staat bijvoorbeeld uitleg wat voor soorten speelgoed er zijn en wat je er mee kan.  https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-speelgoed/post/spelen-met-je-konijn/

 

Je zou bijvoorbeeld samen met je konijnen intelligentiespelletjes kunnen doen, wat voedselverrijking speeltjes maken ipv voeren uit een bakje, je zou kunnen kijken of clickertraining iets voor jou en je konijnen is en evt behendigheid.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hangt natuurlijk ook van de konijnen af, maar de buns hier vinden het een leuk spelletje als ik 'tikkertje' met ze doe, vooral Bowie, rammetje die nog alleen binnen zit, en Vlek, een van de twee dames buiten en de ondernemendste van de twee.

 

Ik tik eerst heel snel met mijn nagels op de grond, zodat ze ook weten dat het spel is en ik ze niet onverwacht 'aanval', dan komen ze naar me toe en tik ik ze aan tegen het achterlijfje, spurten ze er met een binky of wat vandoor en komen dan weer terug om de boel te herhalen, Bowie is er zelfs zo in dat 'ie het soms bij mijn hand terugdoet, even aanporren en dan snel buiten bereik duiken.

Hoe ik erop ben gekomen? Een beetje een automatisme omdat dat vaak 1 van de eerste spelletjes was die ik deed om opvanghondjes aan het spelen te krijgen, maar bij hen dan voorpootje aantikken.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 6 maanden later...
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .