Ga naar inhoud

Konijn houdt poot omhoog


Pep

Aanbevolen berichten

Mijn konijn houdt al een maand haar poot omhoog. Onder één van haar nagels zat viezigheid wat ik heb verwijderd. Aan het begin van haar nagel zat opgedroogd bloed en het leek ontstoken. Ik heb het schoongemaakt en aangekeken. Ik zag de laatste dagen dat ze haar poot weer omhoog hield en ik heb net gekeken maar de roodheid en zwelling is verdwenen. Ook zie ik geen wond. Wel zijn er krassen aan het begin van haar nagel te zien wat ik niet bij haar andere nagels zie.  Het lijkt alsof haar nagel vast heeft gezeten of is verbogen op een of andere manier. Mijn vraag is wat ik hieraan kan doen? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben een jaar geleden met hetzelfde konijn naar de dierenarts geweest. Zij ontlaste haar achterpoot toen, het gaat nu om haar voorpoot. Ik ben in twee maanden tijd drie keer langs geweest. Alle keren heb ik een pijnstiller en ontstekingsremmer meegekregen. Ik was €160,00 lichter. Ze lag de hele dag in haar kooi. Wanneer de kuur af was begon ze weer met hinken of slepen. De dierenarts gaf aan dat konijnen verstijven bij pijn. Hij heeft haar poot bekeken en gevoeld en kon niets vinden. Hij zei zelfs nog dat als de poot gebroken was hij hier niets aan kon doen vanwege de sterke heup en ik moest afwachten of het zou helen of niet. Na een aantal weken ging mijn konijn vanzelf weer normaal lopen.

 

Een vriendin van mij is dierenartsassistente. Zij heeft de poot gezien toen ik dacht dat het ontstoken was en toen de roodheid en zwelling was afgenomen. Ook zij gaf aan dat ik mij geen zorgen hoefde te maken en dat ze haar poot waarschijnlijk nog ontlast vanuit gewoonte en irritatie. 

 

Omdat de dierenarts de vorige keer niets kon betekenen en mijn vriendin die dierenartsassistente is ook al aangeeft dat het geen nut heeft om een afspraak te maken, ben ik niet geweest. Dat wil niet zeggen dat ik me geen zorgen maak en dat ik het beste voor mijn dieren over heb, maar ik leef van een bijstandsuitkering en ik heb geen geld om bij elke wissewasje een hoop geld te betalen terwijl mijn dier hiermee ook niet wordt geholpen.

 

Ik hoop dat jullie het zo wat beter begrijpen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 16-6-2017 at 21:02 zei Sanne1993:

Maat je geeft aan dat ze na een kuur pijnstillers weer begon met hinken? Lijkt mij dan best duidelijk dat de pijnstillers werken..

Klopt, maar dat is niet van belang voor de huidige situatie. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een update: Ze huppelt alweer vijf dagen door de tuin op alle vier haar poten. Ik hoop dat het zo blijft en wanneer ze weer begint met hinken zal ik direct naar een andere in konijnen gespecialiseerde dierenarts gaan. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

En het is weer zo ver... Dit maal haar achterpoot welke ze weigert te gebruiken. Ik heb nog geen in konijnen gespecialiseerde dierenarts gevonden. Misschien weten jullie er één? Ik woon in de regio West Friesland. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

De dierenarts heeft haar poot geschoren en het was zwart van de kneuzingen. Het kan zowel trauma als een ontsteking zijn. Ik heb twee kuren mee gekregen welke ik tien dagen moet toedienen. Als ze na de kuur nog pijn vertoond wordt er een röntgenfoto gemaakt. Helaas dezelfde conclusie als de vorige keer en het is weer afwachten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

15 minuten geleden zei Lienappelsien:

Wat naar. Hopelijk knapt ze weer op met de medicijnen. Wel raar dat het steeds aan andere poten is.

 

Ik lees in een ander topic dat je een ander baasje voor ze zoekt? 

Haar voorpoot bleek zoals ik al vermoedde irritatie van haar nagel te zijn. 

 

Ik zoek inderdaad een nieuw tehuis voor beide. 

aangepast door Pep
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze heeft enorme diarree gekregen. Haar witte vacht en snuit zat helemaal onder. Volgens de dierenarts is het een bijwerking van de medicatie. Ik maak mij toch zorgen. Hooi weigert ze te eten. Ze drinkt ook minder dan normaal. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ze hooi weigert te eten, moet je haar dwangvoeren. Deze tip heb ik ook gekregen op bb toen mijn konijn geen hooi at. Je kan Critical care kopen of zoals ik heb Recovery. Laat je in ieder geval even informeren bij de DA, want ze moet wel vezels binnen krijgen, anders liggen haar darmen stil en ben je nog verder van huis! Water kan je als het noodzakelijk is ook 'dwangvoeren' met een spuitje. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij diarree heel erg goed schoonhouden! Het liefst met een vochtige doek wassen, mocht dat niet werken toch echt laten weken in een afwasteil, alleen het kontje en de poten in het water.

Verder zou ik even wachten met het zoeken naar een nieuw baasje. Het levert inderdaad veel stress op en het is niet erg eerlijk voor de nieuwe eigenaar om een ziek konijn te krijgen..

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

Ik kon een poos niet online komen. Ik wil jullie nog bedanken voor de tips en vertellen dat het goed gaat met haar. De opmerkingen over het verkopen van een ziek konijn snap ik niet zo goed. Het lijkt mij vanzelfsprekend dat dat niet gebeurd. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .