Ga naar inhoud

Voorstellen en vragen over gedrag.


Stitchez

Aanbevolen berichten

Hallo,

Ik ben nieuw op het forum! Laat ik gelijk met de deur in huis vallen.

dit is mijn dwergkonijn Stitch! Hij is geboren op 15-10-2016 en dus is hij bijna 6 maand oud. Ik verwen hem zo veel mogelijk en ben veel met hem bezig om hem enigzins tam te krijgen. Als ik thuis ben mag hij vrij door huis lopen. Gelukkig heb ik nog nooit problemen gehad met in huis poepen en plassen (doet hij in zijn hok op zijn toilet). Ook knaagd hij niet aan de kabels.

ik vraag me af of ik wat verkeerd doe. Hij blijft er schrikkerig en stampvoet ook nog wel eens. Ik geef hem ook vaak groenvoer uit de hand zodat hij weet dat ik niet eng ben. Gaat dit nog komen of is dit het gedrag van mijn konijn?

als anderen hem willen aaien of iets dergelijks flipt hij al helemaal... bij mij is hij wel een stuk rustiger.

als hij door huis loopt zit hij ook de hele dag onder de bank... komt dit omdat hij het niet leuk vind of komt het omdat hij bang is of vind hij het gewoon een fijne plek?

mijn vraag is uiteindelijk, veranderd dit gedrag nog?

alvast bedankt groetjes van mij en Stitch!b)

IMG_3516.JPG

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het kan, maar waarschijnlijk is het gewoon hoe het konijntje is geworden van karakter. Sommige konijnen hebben echt langere tijd nodig om mensen te leren vertrouwen en veel konijnen worden nooit aanhankelijk. Konijnen zijn over het algemeen niet de knuffeldieren zoals hun imago is. Het zijn koppige, eigenwijze beestjes met een sterk eigen karakter. Het ene konijn zal wel mensgericht zijn, het andere konijn zal het nooit worden.

Ik weet niet of hij nu alleen zit? Konijnen zijn hele sociale dieren. Een konijnenmaatje zorgt er ook voor dat hun gedrag positief veranderd. Als je bijvoorbeeld een maatje kan vinden in een opvang die èn van karakter goed bij Stitch past, maar daarnaast wel zelfverzekerd en iets meer mensgericht is, heb je grote kans dat Stitch daar wat van afkijkt, en dat zijn karakter daardoor dus ook postief veranderd. Hij moet wel eerst gecastreerd zijn voor hij kan gaan speeddaten bij een opvang.

In dit artikel staan veel tips over het tam maken van konijnen:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-gedrag-opvoeding/post/hoe-maak-je-een-konijn-tam/

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gedrag kan veranderen, na de castratie van mijn rammetje werd hij veel aanhankelijker, maar zeker toen hij een vriendinnetje kreeg. Bij al mijn konijnen heb ik gezien dat ze veel meer durven op het moment dat ze een maatje hebben. Samen sta je sterk :) 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de reacties! Hij is vorige week geënt en wil hem over een tijdje wel laten castreren! Ik woon in een erg klein huisje dus ik weet niet of ik genoeg ruimte heb voor 2 konijnen. en is dat niet een heleboel geld, castreren en speeddaten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Speeddaten is in principe gewoon gratis hoor. Als er een leuke match tussen zit betaal je voor het konijn dat mee naar huis gaat. Zit er op dat moment helaas niks tussen (die kans is klein, maar het kan natuurlijk gebeuren), dan hoef je bij de meeste opvangen ook niks te betalen. 

Hoe duur castratie is kan heel erg verschillen per dierenarts.

Link naar reactie
Delen op andere sites

In principe is de minimale leefruimte voor een koppel konijnen 2 vierkante meter permanente leefruimte. Hoe groter is beter, en de kans dat het een stabiel koppel wordt is ook groter bij meer ruimte. Het meest ideale is een verblijf van 4 vierkante meter. Loopt jouw konijn nu los? Je kan altijd je woonkamer of een slaapkamer bunny-proof maken, zodat ze daar permanent kunnen lopen. In dit artikel staan tips voor konijnen in huis: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-huisvesting/post/binnenkonijnen-konijnen-houden-in-huis/

Ik weet niet of je een tuintje hebt? Anders zou je ze natuurlijk ook naar buiten kunnen verhuizen, als je daar wel de ruimte hebt voor ze.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .