Ga naar inhoud

Noellie terugval


Boefje

Aanbevolen berichten

Eindelijk even rust.. even adempauze..Noellie weer beter en Lemon doet het redelijk. Ze zaten weer bijelkaar gekoppeld.. maarja de enige stress die ze hadden was dat ik ze door de rui moest helpen met een borstel sessie en wat darm middeltjes. 

En dan terwijl het zonnetje schijnt en ik met mijn vriend druk bezig ben om de woonkamer anders in te richten zien we allebei Noellie weer wankelend vooruit hobbelen..oh nee...tis weer mis. 

Dierenarts gebeld maar helaas kreeg ik niet zomaar antibiotica mee..de dierenarts moest Noellie zien. Uiteraard kon ik dat allemaal niet bekostigen..dus via een regeling zou het achteraf betaald kunnen worden. Ik stond al op janken..

Om 4 uur moeten we daar zijn. Ik had mijn zonnige middag wel anders willen besteden dan opnieuw bij de dierenarts. 

Laat nu net ik een paar dagen na 8 weken  behandelen, gestopt zijn met fenbendrops waardoor ik dus weer niet weet wat het is.. ik persoonlijk denk de oorontsteking aangezien die nog niet volledig over was..en na 3 dagen zal je toch niet gelijk ec verschijnselen zien zoals deze symptomen nadat ik 8 weken behandeld heb en alles weg was?  nu ga ik ook niet meer naar de dierenarts luisteren en behandel ik mooi door tot het volledig weg is! Zucht .. ik sta gewoon te trillen..ben er zooooo klaar mee!! 

Link naar reactie
Delen op andere sites

nou mooi is dat..kom ik daar hobbelt ze gewoon rond en ziet de dierenarts niks bijzonders. Ik vind haar nog niet stabiel lopen maar niet zo wankel als thuis... nou mag ik filmpje sturen als ze het weer doet.. dan pas krijg ik medicijntjes mee.... ik kan haar nu ook niet checken want ze ligt nu languit in dr ren thuis.. 

ik krijg er werkelijk waar een punthoofd van....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Na het filmpje gestuurd te hebben mocht ik medicijntjes ophalen. Ditmaal heb ik novadox gekregen.. als AB. Ik had gelezen dat dit voornamelijk voor luchtwegen enz is dus vraag me af of dit gaat helpen. Ze zit in elk geval aan de pijnstilling inmiddels dus ik hoop dat ze straks een beetje opknapt. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

dank je! Nee idd het zit niet echt mee. Hopelijk knapt ze snel op. Ik probeer ze bijelkaar te laten. Het gaat nu goed met Lemon en Noellie heeft troost en gezelschap. Het is alleen even vogelen met ontlasting in de gaten houden en eten geven. Ditmaal eet Lemon alles op. :/  Noellie heeft gelukkig wat wortelloof gegeten. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

De slaaploze nachten zijn weer begonnen. Het is een eindeloos gebed. Ik krijg haar ook niet aan het eten. Ondanks dat er wat hoopjes kleine miezerige keuteltjes lagen heeft ze steeds last van een stevig hard buikje. Masseren en waterig dwangvoer als het weer enigzins zachter voelt en ik weer wat keuteltjes voel zitten. En uiteraard de lading medicatie die ze al spartelend toegedient krijgt. Ik ben langzaam beetje pissig dat Noellie niet verder behandeld werd door de dierenarts. Haar flesje ab was op en ondanks dat de dierenarts zei dat de ontsteking nog niet over was en het nog wat rood en verdikt uitzag moest ik alleen nog maar spoelen. Jaaaa tuurlijk kan ze van AB van alles oplopen en is het niet gezond en ja ze was al 2 maanden bezig...maar so what? Noellie was ooit 3 maanden behandeld voor het over was. Nu laat ik niet alleen Noellie weer opnieuw lijden maar mijzelf, mijn vriend en mijn portemonnee erbij. Zucht. 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn arme Noellie heeft hoogstwaarschijnlijk een maagverstopping... ik heb haar vandaag bij de dierenarts achter gelaten omdat ik de zorg niet meer aan kan.. ik slaap al twee nachten niet meer en de angst en stress breken mij op. Ik ben dan ook al bijna heel de winter mijn zieke nijnen aan het verzorgen.  De dierenarts oogde niet heel positief en ik vrees dan ook het ergste... ik heb net ook een potje gejankt en Lemon vraagt zich maar af waar Noellie is en raakt van streek door mijn gesnotter..ik ga maar even een stukje lopen. Het voelt gelijk een stuk leger en stiller in huis..Ik hoop dat ze het redt maar ik heb slechte ervaringen met maagverstoppingen bij konijnen... :'(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Noellie is zwaar in de rui en ondanks dat ik haar elke dag borstelde en hele konijnen uit haar vacht haalde kwam er geen einde aan. Daarnaast is haar oorontsteking terug omdat ik op aanraden van de dierenarts te vroeg gestopt was met AB. Zo van een op andere dag was t mis. Ze wilde niet eens meer drinken. Gisteren at ze nog wel een blaadje andijvie, maar dr buikje voelde aan als n zandzakje... masseren en enkele kleine kruimeltjes poep... meer niet. Ik denk dat ze het niet gaat redden..dr buikje was verder leeg alleen bovenin zat alles vol.. 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Niet te gauw opgeven hoor! Bij Sip zat ook alles in zijn maag en deden zijn darmen al nagenoeg niks meer. Ook was hij uitgedroogd en kreeg via een enorme spuit vocht toegediend. Dat alles overigens in minder dan 12 uur, om 20:00 nog volop gegeten en om 8:00 wilde hij amper nog bewegen. Het kán dus wel en ik hoop dat dat Noellie ook gegund is! Ga je vandaag nog naar d'r toe?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee ik heb haar vandaag juist achter gelaten.. dierenarts had niks over vocht spuit of wat.. ze probeerde wat dwangvoer te geven..terwijl ik juist zoiets had van.. maaaar.. de maag is toch verstopt...is dat wel handig zoveel? Ik weet het niet..ik ben gewoon vet moe..ik klapte de autodeur van mijn vriends auto ook nog tegen een fietsenrek aan.... heb mijn hoofd er niet bij. Ik vertrouw er maar op dat ze alles eraan gaan doen.. maarja ik weet niet.. ik bereid me maar voor op het ergste... dierenarts belt mij morgen. :( ik hoop met goed nieuws.. als ze het overleeft scheer ik dr kaal. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

pffff wat n frustratie zeg..ik zit steeds met n knoop in mn maag... ik probeer maar afleiding te zoeken...maar ik mis mn vrolijke drollie... paar dagen terug was ze nog vrolijk aan het spelen en nu zit ze ergens ziekjes te zijn....  :'(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had net ff een breakdown... ik weet het allemaal niet meer.. ik heb al zo lang pech met ongezonde konijntjes en ik kan de stress zorgen en verdriet gewoon niet meer aan. Ik wou daarom ook hierna stoppen met konijntjes houden. Maar om eerlijk te zijn kan ik het nu al niet meer aan... ik zag net Lemon al rare schokjes maken tijdens het plassen..dit is de tweede keer dat ik het vandaag zie.. die zal wel iets pijnlijks uitplassen..aangezien ze sludge heeft in de blaas zou dat het kunnen zijn..ik begon spontaan een huilbui. Ik trek dit gewoon niet meer...ik kan mijn rekeningen al niet meer betalen en er hangt gewoon een depressie boven mijn hoofd. Ik twijfel of ik, ook al komt Noellie thuis, ze niet gewoon een ander thuisje ga geven. Ze zullen dan weer opnieuw gekoppeld moeten worden..en misschien zijn ze gewoon gelukkiger met een mannetje... ik ben op.. er kunnen morgen 3 scenario's boven mijn hoofd hangen. Of de dierenarts zegt dat het wat beter lijkt te gaan, of de dierenarts zegt Noellie is overleden, of ik krijg te horen dat ze hard vecht maar kansloos is en ik haar het beste kan laten inslapen. Met mijn geluk zal dat de derde scenario zijn... de ergste in mijn ogen... ik laat het maar gewoon over mij heen komen... 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heel veel sterkte met de hele situatie @Boefje! Voor veel mensen hier op het forum helaas herkenbaar; de knoop in je maag, de grote zorgen, het willen stoppen met konijnen...Als je al zo lang steeds in de ellende zit met je diertjes. En omdat ze je zo dierbaar zijn, zet je er heel veel energie in en groeien de stress en de zorgen je boven het hoofd. Heel veel beterschap voor Noellie. Hopelijk belt de dierenarts morgen met goede berichten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Bammyflurry dank je. Ik zit nu te wachten op een telefoontje. Ik ben met mijn vriend naar de stad mee gereisd en terwijl hij aant werk is zit ik in zijn apartementje nog geen kwartier lopen van de dierenarts vandaan. Ik denk steeds.. als ze er niet meer was zou ik wel gebeld zijn... als er geen hoop meer was zouden ze haar toch niet laten lijden en mij meteen bellen? Maarja ze kan het ook gewoon druk hebben en geen emotionele band hebben waardoor ik netjes op mijn beurt moet wachten. Nu zijn ze ook pas 15 min open....ik moet maar niks denken en afwachten wat het nieuws is. Ik wil er ook niet zo onverwachts heen lopen.. ik weet niet eens of ik dat wel wil nu... ik wacht wel even een telefoontje af.. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Och wat een zorgen. Een maagverstopping kent helaas een slechte prognose, maar het kán wel goed aflopen.  Ik zou nog heel even wachten of de dierenarts je zelf belt, maar bel anders zelf gerust. (Desnoods met de vraag of je even langs mag komen op 'ziekenbezoek'. Dat heb ik toen met mijn konijntje ook gedaan, en ik ben heel blij dat ik het uiteindelijk toch heb durven vragen - ik durfde ook niet lastig te zijn - want feit was wel dat de kansen erg klein waren en ik in elk geval afscheid wilde kunnen nemen. )

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

:) Noellie poept weer veel..eet minimaal zelfstandig, en is kleine draak. De dierenarts kon er niet over ophouden hoe deze dame boos haar etensbakje gooide en haar stukje appel weg gooide. Ze blijft nog een nachtje omdat ze nog een grensgevalletje is en ik gisteren ook amper geslapen heeft. Ik ga straks ff mijn haar verven en ff ontspannen en een lekker nachtje slapen en dan neem ik de zorg maar weer op mij aangezien haar oorontsteking nog niet over is.. dus we zijn er nog lang niet. Ze moet ook nog gewoon dwangvoer krijgen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn om te zien. Ben bijna plaatsvervangend opgelucht haha. Ik hoop dat het jou nu ook lukt om even goed te slapen nu je hebt gezien dat ze weer aan de betere hand is, door slaapgebrek kun je soms ook echt even niet meer helemaal helder denken en dan wordt zo'n rot situatie natuurlijk alleen nog maar erger. Vanaf nu weer bergopwaarts! :eenhoorn:

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik besef mij heel goed dat het nog alle kanten op kan gaan en ook al zouden haar darmen weer goed functioneren en zelfstandig eten..ze heeft wel weer een terugval met dr oorontsteking en ook daar is de nodige verzorging voor nodig. En dat kan ook weer weken tot maanden duren. En al die medicijnen brengen ook schade aant lijfje... en ben de hele winter al bezig zo'n beetje..  dus ik zal al mijn energie uit nu en tussendoor moeten halen om het allemaal maar weer te doen... laat die vreselijke rui periode nu maar over zijn zeg...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Noellie is weer thuis en ik heb de ren opgesplitst zodat Noellie apart van Lemon zit. Ik zal ze dan om de beurt laten lopen. Ik ben mij bewust dat ze ooit weer gekoppeld moeten worden maar ditmaal wacht ik tot ik zeker weet dat ze allebei in goede gezondheid verkeren met geen uitzicht op een terugval. Noellie doet het goed en eet best redelijk zelfstandig dus dat geeft mij enige adem. Al zijn de keuteltjes nog niet erg groot.. het is heel wat beter dan harde kruimeltjes. Ook weet ik dat ze de ene keer flink eet en dan ineens niet, maar dierenziekenhuis bood eigenlijk alleen biks aan hooi ander soort konijnenstick achtige gedoe..appel..ik heb ze niet gehoord over andijvie of wortelloof of wortel, want dat eet ze hier wel lekker nu. In etappes. En bij een verstopping wordt biks toch meestal afgeraden? Waar ik nog wel bang voor ben is dat ze weer terug valt omdat ze bij de dierenarts methocloral en pijnstilling injecties kreeg. Al zeggen ze dat het niet veel uitmaakt met oraal geven heb ik zelf het idee van wel. Nu heb ik nog niet de meest beste overdracht gehad over wanneer welke medicijn voor het laatst gegeven was.. ik had begrepen dat ze rond 8 uur alles weer in de planning hadden..dus ik zal rond die tijd de medicatie geven. Beetje zenuwachtig om Noellie weer te moeten pakken en te stressen... 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het kan wel uitmaken of ze de medicijnen oraal krijgt of via injectie. Zolang ze keutelt is er passage door het maagdarmkanaal kanaal en kan ze de medicijnen prima oraal opnemen. Als ze echt nog verstopt zit komen de medicijnen niet langs de maag, waardoor ze minder goed worden opgenomen en zijn injecties nodig. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .